maanantai 2. tammikuuta 2017

2017

Vuosi vaihtui varsin vauhdikkaissa merkeissä loistavassa seurassa. Koiraseurasta vastasi Lumo, joka oli mukana kaveriporukkani uuden vuoden juhlissa. Taika sen sijaan oli jo aamulla lähtenyt mökkeilemään vanhempieni hoidokkina, jotta välttyisi pahimmilta paukkustresseiltä. Mökillä ei ollut kuulemma paukkunut kovin paljoa, joten Taika oli selvinnyt vuodenvaihteestaan yllättävän vähillä stresseillä. Juhlapaikkamme oli keskustan lähettyvillä, ja siellä oli hirmuinen pauke läpi yön ihan ikkunoiden takana. Lumo ei noteerannut pamauksia mitenkään. Se nautti rapsuttajien suuresta määrästä, kävi syömässä pöydältä 1/3 porkkanakakusta (...hienosti...) ja piti hauskaa, lopulta nukkuen keskellä olohuoneen lattiaa. Ulkona ei varmuuden vuoksi käyty senkään kanssa kuin pikapissalla hihnassa kahdeksan tienoilla, ennenkuin aamulla/aamuyöstä lähdettiin kotiin.
(c) Marle Muuronen

Vuosi sitten olin perinteikkäästi asettanut joitain tavoitteitakin, joten katsotaanpas ne läpi:

Taika 2016:
- pysyä terveenä -> kyllä! Taikalla oli pari silmätulehduksen alkua, sekä agilityäksidentti reisilihaksen venähdys syyskuussa, mutta ei mitään mikä ei olisi mennyt kotikonstein ohi.
- pysyä agilitykunnossa vielä kausi 2015-2016 loppuun ja juosta vielä yhden iloiset arvokisat kesällä. Sen jälkeen mietitään kunnon mukaan jatkoa. -> kyllä! Taikan agilityvuosi oli syksyn taukoa lukuunottamatta hyvä ja ehjä, ja se on etenemien ja yleiskunnon perusteella edelleen agilitytikissä ja jatkaa kisaamista.
- leikkiä paljon palloilla -> no kyllä!
- yhden koiratanssikisat AVO:ssa -> kyllä! Taika kisasi kerran koiratanssissa marraskuussa, saaden AVO:sta KUMA:n ja nousten voittajaan.

Lumo 2016:
- pysyä terveenä eikä koheltaa itseään hajalle -> kyllä! Lumo on ollut koko vuoden täysin terve.
- agilityssä nousu kolmosiin -> kyllä! Marraskuussa noustiin kolmosiin, keräten vuoden aikana neljä voittonollaa (kaksi hypäriltä, kaksi agiradoilta.) Korkattiin joulukuun alussa kolmoset.
- tokossa ylempien luokkien liikkeiden opettelu ja paikkiksen vahvistaminen -> kyllä! Paikkis on aika hyvällä mallilla, ja ylempien luokkien liikkeistä ollaan tehty ruutua, noutoa, merkinkiertohyppynoutoyms hässäköitä ja vähän aloiteltu tunnaria.
- ainakin yhdet koiratanssikisat AVO:ssa -> kyllä! Myös Lumo kisasi kerran koiratanssissa marraskuussa, saaden AVO:sta KUMA:n ja nousten voittajaan.
- hakea se harrastus-H! -> eeeei käyty vieläkään näyttelyssä.
- tutustua uusiin juttuihin, ehkä etsiä joku hajulaji? -> kyllä! Käytiin alkuvuodesta ID-jälkiviikonlopussa, ja tunnistushajuhommeleita on tehty epäsäännöllisesti mutta aina välillä.
- olla vaan ihan hirveän rakas ja rakastavin kainalokoira -> kyllä! Lumo on tänä vuonna ollut myös epävirallinen fysioterapeutin terapiakoira, ja osallistunut muun muassa aivoverenkiertohäiriöstä toipuvien henkilöiden leirille ollen siellä ihan mahtava sosiaalinen ilopilleri ja tukipilari kuntoutujille. Tämä oli ehdottomasti yksi vuoden kohokohdista Lumon kanssa.
- olla loistava reissukoira -> kyllä! Ollaan reissattu vuoden aikana pitkin Suomea enemmän kuin koskaan ennen, ja Lumo on osoittanut mitä parhaimpia julkisillamatkustelu/autoilu/hotelli yms taitoja.
Liekki piirsi (!!) jäätävän hienon tsemppikuvan meistä supersankareina,
ja mikäs sen paremmin sopii vuosikatsaukseen kuin se
Minä itse 2016:
- opetella ohjaamaan Lumoa ja olla sen arvoinen (lue: nopeampi) ohjaaja -> tänä syksynä jokin loksahti kohdalleen. Kyllä.
- pysyä opinnoissa mukana -> KYLLÄ ihme ja kumma
- olisko 2016 reissuvuosi? -> reissattiin paljon, tosin vain Suomessa. Eli kyllä ja ei.

Ensi vuonna:
- Taika: Taika tavoittelee taas vielä yhtä agilityvuotta, vielä yhtä arvokisakautta. Taikan kanssa on tarkoitus treenata hyvin säästeliäästi ja kisata järkevästi, tauottaen vuotta sopivasti. Ensimmäisenä on listalla EO-karsinnat tammikuun lopussa, keväällä ehkä vielä toiset EO-karsinnat, kesällä SM-kisat ja piirinmestaruudet loppukesästä. Koko ajan koiran ehdoilla ja jos tulee pienimpääkin epävarmuutta sen kestämisestä, niin kiitämme ja kuittaamme. Tällä hetkellä Taika kuitenkin juoksee omia ennätysetenemiään ja nauttii agilitystä täysillä. :) Tavoitteena on vuoden aikana myös korkata freestylessä voittajaluokka ja ehkä osallistua loppuvuonna maajoukkuekarsintoihin.

- Lumo: Lumon kanssa tavoitteena agilityssä on pitää juuri löytynyt mieletön yhteistyö ja meininki radalla. Tehdä ilman paineita, mutta sellaista agilityä mistä voin olla ylpeä. Tavoitteena vuodelle olisi saada joitain nollia kolmosista, kehittyä parina ja alkaa löytää kisarutiinia tekemiseen. Emme tavoittele pääsyä arvokisoihin vielä 2017, koska mielestäni Lumon pitää saada vielä kasvaa henkisesti ennen niin isoja kisoja. Koiratanssissa tavoitteena olisi saada kuma HTM:n alokkaasta jotta noustaisiin siinä avoimeen. Freestylen tavoitteena on myös Lumolla korkata voittajaluokka, ja ehkä loppuvuonna osallistua johonkin arvokisoihin (joku maajoukkuekarsinta?) jos henkinen kehitys näyttää hyvältä. Lumon kanssa pitäisi nyt myös hakea se harrastus-H ja voitaisiin myös käydä rally-tokoa kisaamassa.

- Molempien koirien ultimate tavoitteena on pysyä terveenä myös tämä vuosi. Kaikki muu on plussaa. Omana tavoitteenani on analysoida vähemmän, heittäytyä enemmän, ja olla pelkäämättä epäonnistumisia. Koirattomiin tavoitteisiin kuuluu myös valmistuminen ja tulevaisuuden suunnitelmien selkeytyminen.
(c) Tanja Nummelin

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti