sunnuntai 22. tammikuuta 2017

Treenivuosi hyvällä mallilla

2017 on lähtenyt liikkeelle tavalliseen tapaan treenien suhteen. Treenitauko loppui loppiaiseen, jonka jälkeen on palattu normikuvioihin, eli pari kertaa viikossa hallilla ja lisäksi kotitreenejä. Kevätkaudelle mulla ei ole ollenkaan ryhmäpaikkoja kummallekaan koiralle, koska olen koko kevään työharjoittelussa joka haittaa säännöllistä harrastamista iltaisin. Treenaamme siis itseksemme sitäkin enemmän, ja pariin ulkopuoliseen koulutukseen ollaan myös menossa.

Maanantaisin ollaan treenattu mun työpaikalla ennen töitä ja keskiviikkoisin Tamskin hallilla ennen koulutusryhmääni.
Lumo on tehnyt kahdet ratatreenit aksassa. Ekalla kerralla teemana oli takaakierto-persjättö, jota olen alkanut suosia Lumon kanssa koska se tekee sen tosi tiukasti ja rytmittää siihen hyvin. Laitoin sen pariinkin kohtaan radalle ja hyvin toimi. Radan osana oli myös puomi, jota ei oltukaan tehty radan osana sitten joulukuisten kisojen, koska ollaan hinkattu maton avulla juoksaria. Osumat radan osana oli 100 %, osa ilman mattoa ja osa maton kanssa. Jes! Tokat ratatreenit Lumon kanssa oli viime keskiviikkona, johon olin suunnitellut vähän menevämmän radan jossa sai koirakin irrota etenkin putkiin kaukaakin. Sehän Lumolle passasi! Se oli ihan liekeissä molemmissa ratatreeneissä. Myös viime keskiviikkona oli puomi radalla, ja osumat maton kanssa 100%. Jesjesjes!

Kepeillä Lumolla on ollut vähän vaikeaa löytää sitä optimaalisinta ja nopeinta rytmiä, joten ne ovat tehotreenissä myös. Hienoimmin rytmi löytyy kotona lumihangessa olevilla kepeillä, mikä on huvittavaa. Eri kepit kuitenkin vielä sekottavat rytmiä vähän.

Sitä juoksupuomia on siis puuhasteltu Lumon kanssa myös maanantaisin maassa olevalla lankulla ja matolla. Ollaan treenattu liikehäiriöiden sietoa, itsenäisyyttä ja sivuetäisyyttä. Hyvällä mallilla on. Kohta voisi ottaa käännökset mukaan.
Taikan agility on ollut vähäisempää vielä. Se on tehnyt pieniä täsmätreenejä, lähinnä on muistuteltu puomin kontaktia ja avokulmaa kepeille. Taika on myös puuhaillut itsekseen kentällä koulutellessani ja ollut demokoirana töissä. Luottokoira <3. Keskiviikkona teen Taikan kanssa yhden viimeistelevän tai lähinnä herättelevän ratatreenin, koska lauantaina on EO-karsinnat Tampereella, joihin olemme menossa. Siitä käynnistyykin sitten taas Taikun kisavuosi. Taikan kanssa on keskitytty kunnon ylläpitoon juoksulenkeillä ja irtiololenkeillä, sekä jumpattu pallolla.

Koiratanssia on tehty molempien kanssa maanantaisin. Taikan kanssa on treenattu kahta uutta temppua (peruutus ja ohjaajan takana tassun laitto jalalle), jotka ovat olleet sille aika vaikeita. Muuten on vahvisteltu sen jo osaamia juttuja pidemmältä etäisyydeltä. VOI-musiikki on valittuna, nyt pitäisi tehdä siihen koreografia. Lumo on koiratanssihommissa opiskellut oikealla puolella seuraamisen positiota, sekä kahta uutta freestyle-temppua. Viikko sitten piti kisata, mutta se peruuntui valitettavasti. Maaliskuulle siis menee HTM-korkkaus. Ehkä silloin mentäisiin jo freestylen voittajaankin?

Tehtiin myös molempien kanssa yhdet hajutreenit kotona yhtenä päivänä. Taika ei tiedä hajujutuista mitään, mutta se yllätti ja erotteli kuuman kolmesta purkista! Lumo oli vähän ulapalla, ja keksi kaikenlaista puuhaa purkeille haistelemisen sijaan. Se tarjoaa niin nopeasti, että on välillä vaikeaa poimia sille haluttu käytös eli haistaminen, ennen maistamista ja paiskomista ja heittelyä ja tassuilla läpsimistä ja purkkejen kantamista :D
Kotona ollaan Lumon kanssa tehty vähän seuruun käännöksiä ja jääviä. Tokomotivaatiota ei oikein ole nyt näkynyt, ja varmaan keskitytäänkin tässä enemmän koiratanssiin ja agilityyn alkuvuosi. Päätin myös ilmoittaa molemmat koirat Tampere KV:seen! Ensimmäinen näyttely Lumolle evör, ja Taikalle ensimmäinen veteraaneissa. Hauskaa ja tosi TOSI outoa! Ollaan myös käyty lenkkeilemässä yksin ja kavereiden kanssa, ja juostu kohtalaisen ahkerasti (hyvä minä jihuu.)

Lumo kävi myös viime maanantaina eläinlääkärissä minun vainoharhaisuuteni vuoksi. Siitä otettiin about maailman laajin verenkuva ja munuaisarvot, sekä tutkittiin pissanäyte ja yleistutkimus sydän- ja keuhkoäänineen. Lumo on terve kuin pukki. :)  Lumosta riippumattomista syistä sille ei kuitenkaan koskaan tule pentuja, vaikka alunperin aioin sen nyt keväällä astuttaa. Elämä on joskus sellaista. Olen kuitenkin hirveän onnellinen terveistä harrastuskavereista ja perheenjäsenistä!
<3

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti