tiistai 5. kesäkuuta 2012

Vauhdikkaita ja vietikkäitä treenejä

Toukokuun viimeisellä viikolla treenattiin ahkerasti. Maanantaina (28.5.) aloitettiin tunnin agilitytreeneillä Niihamassa, porukkaakin oli kivasti paikalla. Treenejen teemana oli askelkuviot, joiden hienoa nimeä mä en enää muista, mutta tarkoitus oli heittää koira esteen takaa niin, että hyppyjä oli rinnakkain ja kaikki tuli kiertää takaa. Selkeää. Oli miten oli, se sujui Taikalta hyvin ja saatiin ihan kivoja tuloksia. Vauhti ei ollut ihan ylimmillään radalla, mutta T keskittyi kivasti.

Tiistaina aloitettiin sitten koiratanssi (freestyle) kurssi Tallilla! Mä jotenkin kuvittelin ennen treeneihin menoa, että T osaisi jo vaikka mitä ja oltaisiin hyviä siellä, mutta luuloiksi jäivät! Kuultiin lajista paljon mielenkiintoista ja tunsin oloni oikein tietämättömäksi fiksumpien keskellä. Treenattiin seuratessa tapahtuvia suunnanmuutoksia ja käännöksiä, jalkojen pujottelua, puolen vaihtoa ja kieppejä. Yllätyksekseni mä sain huomata, että T ei seuraa kovin hyvin ilman remmiä! Mä en ole erityisesti kiinnittänyt siihen huomiota, mutta ilmeisesti olisi pitänyt. Suunnanvaihdokset sujui ihan hyvin, jalkojen pujottelu oli hidasta, mutta ihan toimivaa. Välillä Taikalta katosi kontakti treenin aikana ja sitä piti vähän herätellä. Kiepit T tekee tosi hienosti, tosin toinen kylki taitaa olla jäykempi kuin toinen. Pitää kysyä siitä fyssarilta kunhan päästään sinne kesän aikana. Yleisesti ottaen ensimmäinen tanssikerta oli kuitenkin tosi antoisa ja meillä oli huippuhauskaa! Odotetaan innolla toista kertaa, joka on ihan kohta.

Torstain agilitytreenit oli kahden tunnin mittaiset, paikkana Eteläpuisto. Nuorten valmennusryhmän treenit oli kyseessä, siellä tosiaan pyöritään nykyään torstaisin. Raahasin mukanani myös E:n, jonka oli määrä ottaa kuvia meidän treenailusta. Laitan tänne muutamia, kaikki kuvat (c) Essi M. Kuvia saa klikkailemalla suuremmiksi.

Tehtiin jotain tavallista rataa, jossa ei ihan hirveästi ihmeellisyyksiä ollut. Alussa oli vähän paha putkikulma, mutta se luonnistui hyvin. Keskivaiheilla oli kepeille toinen paha kulma, joka tuottikin vaikeuksia parilla ekalla kerralla, mutta saatiin se luonnistumaan takaaleikkauksella. Taikan kepit on parantunu muutenkin paljon kuukauden sisään, samoin keinu. Lopulta saatiin rata menemään nollalle, kahdesti peräkkäin ja olin hirmu ylpeä mun valkosesta hauvasta :) Vauhti ei ollut vieläkään ihan huipussaan, mutta T luki mua tosi hyvin ja oli hyvässä vireessä silti.

Taika tulee hypyn takaakierrosta putkelle.

Takaaleikkaus kepeille, näkyy kuvassa vähän huonosti.

Kohti puomia.

Tiukempi kaarros putkea kohti.

"kep kep kep kep.."
Ennen kepeille leikkuuta.
"Paikka siinä...

...tule, hyppy!".
Radan viimeinen hyppy.
Nyt maanantaina (4.6.) oli taas agitreenit, kaksi tuntia Niihamassa. Päivän teemana oli kepit, jotka sujuikin taas mallikkaasti. Taikan vauhti oli huippu ja keskittymiskykykin oli huipussaan! Se innostui komentelemaankin mua päättäväisellä haukulla kun korjailin sen liikkeitä. Hyvä T! Takaaleikkaukset sujui hyvin, eikä T ollut liian putkihakuinen tällä kertaa. Odotan innolla ensi maanantain treenejä ja tiistain koiratanssitreenejä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti