sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Treenipäivitystä

Jälleen on viikko mennyt ja aika naputella vähän treenipäivityksiä.
Maanantain 18.6. agilitytreenit Niihamassa oli jälleen kerran onnistuneet. Tehtiin yhtä tämän vuoden SM-rataa, taisi olla peräti hyppyrata, pienillä variaatioilla. Treeni oli tavallinen ratatreeni, saatiin rata menemään puhtaana läpi ja kivasti hiottua ohjauskuvioita. Taikalla meinasi mennä muutama kaarros pitkäksi, ilmeisesti mun pitää kiinnittää huomiota omien liikkeiden laaja-alaisuuteen ja pitää ne tarvittaessa vähän suppeampina. Kaarroksetkin saatiin sitten lopulta meneen hyvin. Yleisesti ottaen Taikalla oli hyvä vire päällä ja se jaksoi keskittyä pienempiinkin ohjauskuvioiden hinkkaamisiin. Lopuksi otettiin vielä itsenäistä treeniä, mä pyöritin Taikalla takaakiertoja, -leikkauksia, välistävetoja ja muuta sellasta basic settiä. Meillä on myös uusi ryhmäläinen, tervetuloa iloiseen ja kirjavaan joukkoon!

Tiistaina oli koiratanssitreenit, toiseksi viimeiset tältä erää. Jatkettiin peruuttamista ja kiertoja, orava-asento saatiin Taikan kanssa hinkattua kuntoon jo viikon aikana - nyt se osaa siis istua molemmat etutassut ilmassa "oravana." Peruuttamisessa ei ollut kehuttavaa, se vaatii vielä työstämistä. Sitten käytiin läpi vanhoja juttuja itsenäisesti, jalkojen pujottelua ja tötsän kiertämistä, samalla vähän kaukokäskyjä. Tässä kohdassa Taika toimi hyvin - vauhdikkaammat jutut on sille helpompia kuin pikkuhinkkaukset. Mietittiin vähän musiikkiasioita, jotka tuottaakin mulle päänvaivaa: pitäisi jostain taikoa iloinen, instrumentaalinen, nopea biisi, johon voisi alkaa työstää lopullista koreografiaa. Treenejen loppuun tehtiin vielä lyhyt koreografian pätkä, joka sisälsi lähinnä tassutemppuja, kiertoja ja pujotteluja. Pieni kleinipaimenen oli tässä kohtaa jo aikas väsynyt, mutta ihan kunnialla vedettiin treeni loppuun asti.

Agilitya treenattiin myös torstaina Eteläpuistossa, valkkuryhmän kaksituntisissa treeneissä. Avaimen uupumisen takia vedettiin eka tunti tokoa (ja koiratanssia meidän osalta) ja toinen sitten agilityä. Tehtiin perus ratatreeni, käytössä oli joku kisaradan alkuosa. Sain kuin sainkin Taikan vielä tokoilun jälkeenkin hyvään vireeseen, tehtiin komea nolla heti ekalla yrityksellä. Hinkattiin muutamaa takaaleikkausta, kokeiltiin tehdä toisen tilalle saksalaista. Radalla olisi periaatteessa pystynyt leijeröimään keinulle niin että väliin jäi putki, mutta en uskaltanut koittaa sitä Taikan epävarman keinun vuoksi. Keinun epävarmuudesta ei kuitenkaan ollut tietoakaan: T teki kaikki keinut ihan nappiin ja sain jopa otettua siihen vähän välimatkaakin! Jee, ilmeisesti keinukammo on lopultakin voitettu!

Suunnitelmissa kesälle on vielä ainakin 26.7. agilitykisat Tampereella, 18.8. agikisat Tampereella ja 1.9. agilityn nuorten SM-kisat Nastolassa. Ei tietenkään yhtään paineita sinne... Salaa oon mielessäni herätellyt ajatusta vielä kolmannen lajin mukaanottamisesta, viimeistään sitten kun saan ajokortin, mutta koitan vielä pitää pään kylmänä: me treenataan kuitenkin ryhmässä agilityä kolme tuntia viikossa, sen lisäksi kurssin aikana tunti ohjattua koiratanssia viikossa/ kun kurssia ei ole niin kentällä koiratanssia n. 2 tuntia viikossa. Mutta kyllähän siihen vielä yksi laji mahtuisi...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti