sunnuntai 17. kesäkuuta 2012

Treenejä ja kyläilyjä

 Taas on kesäkuinen viikko kulunut ja paljon tehty koirien kanssa!

Agilitytreenit oli tapansa mukaisesti maanantaina Niihamassa. Päivän aiheena oli putkipysähdykset, lisäksi treenattiin vanhaa kunnon välistävetoa ja takaakiertoa. Putkipysähdykset suju Taikalta ihan hyvin, sillä oli virtaa taas vaikka muille jakaa. Välillä piti sitten haahuilla ja touhuta jotain ihan omiaan, jouduin pariin otteeseen muistuttamaan Taikaa "nyt ollaan töissä." Yleisesti treenit kuitenkin meni ihan hyvin, T komenteli taas kimakalla haukullaan mun liiketarkkuutta ja aiheutti hyvät naurut samalla. Tehtiin sellasta perusrataa, viitisentoista estettä eikä putkipysähdysten lisäksi kovin paljon kikkailua, muutama takaaleikkaus ja -kierto sinne mahtui. Kepit meni hyvin vaikeemmaltakin puolelta, eikä T vaadi enää tarkkaa ohjausta niille mentäessäkään, edes takaaleikatessa. Hyttyset alkaa nyt vaivata Niihamassa niin koiria kuin ihmisiäkin, pitää varmaan pakata huomiselle jotain sumutetta mukaan.

Taika Niihamassa maanantaina
Koiratanssitreenit oli tiistaina (12.6.) Jatkettiin eri liikkeiden yhdistämistä, muisteltiin vähän aiemmin opittua ja opeteltiin pari uutta temppua. Uusin temppu meidän listassa on ns. oravaistunta, eli meilläpäin "lennä". Taika tajusi jujun jo muutamasta toistosta. Myös tassun laittamista jalalle on alettu treenaamaan, mutta se tuottaa enemmän päänvaivaa. Käsien läpi rengashyppy onnistuu jo avustajan (houkuttelijan) avulla, mutta T ei vielä hae sitä itsenäisesti. Jalkojen pujottelu on hyvällä mallilla: mun ei juurikaan tarvii enää ohjeistaa käsillä, mutta painokkaat eleet ja käskyt vaaditaan vielä. Treenattiin myös peruuttamista. Se tulee varmaan tuottamaan meille paljon tekemistä, T:n on meinaan hyvin vaikea tajuta mikä siinä on se juttu. Mutta hitaasti ja varmasti - naksautus naksautukselta edetään. Treenejen loppuun otettiin vielä vähän musiikin kanssa liikkumista ja liikkeiden yhteensovitusta, tosin Taika oli jo hukannut vireensä siihen mennessä ja me päädyttiin tekemään perusjuttuja.

Mun laskujen mukaan Taika osaa nyt noin 25 temppua (yksittäistä temppua kuten istu, flip it, kieppi, koppi, selkä, syli, läpi...) sujuvasti ja suunnilleen 5-10 on sen lisäksi työn alla. Lisäksi T tunnistaa parisenkymmentä muuta sanaa ja käskyä, kuten esim. odota, ei mene, älä ota, irti, seiso, seuraa, nami, ohita ym. Vähän on vielä tekemistä että saadaan kokoon kunnollinen sana- ja liiketunnistusvarasto kisoja varten, mutta näillä on hyvä aloittaa!



Viikon aikana ollaan myös vierailtu parillakin eri koirakaverilla. Torstaina oltiin Kennel Baumeisterin asukkaiden tiluksilla, paikalla oli siis kaksi kääpiösnautseria, neljä affenpinseriä ja kaksi affenpinserivauvaa, sekä tietysti Taika ja Minni vierailijoina. Vauhtia ja haukuntaa ei siis puuttunut! Taika suhtautui ystäviinsä tapansa mukaan hillityn iloisesti, Minni sen sijaan omaan örisevään tapaansa kylmähkösti. Kivaa oli jokatapauksessa ja varmasti pihan kaikki nurkat tuli tutkittua.
Eilen hengailtiin iltapäivän ajan schipperke Kuron perheen luona, nukuttiin sen sohvalla, syötiin sen puruluita ja juotiin sen vesikupista. Onnistunut retki siis, ainakin Minnin mielestä.

 Oranssi kuningatar ja neiti silmärähmäkuranaama kuittaavat tältä erää. Huomenna taas treeneihin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti