sunnuntai 4. lokakuuta 2015

Viikko viipaloituna

No jotta treeniviikko pulkassa. Talvikausi pyörähti käyntiin tällä viikolla, uudessa superhienossa hallissa! Meidän halliprojekti on päässyt pisteeseen jossa treenit alkoi hallilla, ja on kyllä mahtava fiilis! Plus että hallissa on pinkit putket!
Meillä on ihan oma halli! Tai no ehkä se jaetaan niiden jonkun 500 muun koiran kanssa, mut hei!
Tiistaina oli meidän ensimmäiset ryhmätreenit uuden valmentajan Hannan valvovan silmän alla. Meidän uusi ryhmä on ihan huippu, odotan innolla talvikautta tyttöjengin parissa! Lumo on ryhmän kuopus, mutta hyvin sopii silti messiin. Tehtiin seuraavasta radasta esteitä 1-8, niissä oli Lumolle ihan tarpeeksi haastetta. Tai lähinnä keppikulmassa oli.
Rata on alkupuolesta Jan Egil Eiden rataa ja loppu on Hannan käsialaa.
1-2 joku valssi, myös keppien päähän valssi ennen 6, 7 takaaleikkaus. 3-5 väliä ei saatu onnistumaan, koska Lumo ei hae keppejä noin hyvin vielä. Varsinkaan kun tarjolla on putki ja keinulle sitä ei voi jättää. Lähettelin sitten Lumoa kepeille tuolta 4-5 välistä eri kulmista ja palkkailtiin. Putkeahan se tarjoili kovasti, mutta löytyi ne kepitkin sieltä sitten. Avokulmat kepeille on kyllä tosi vaikeita, niitä pitää treenata paljon lisää. Kun kepit löytyy niin sitten pujottelee hyvin ja sain rauhassa valssailla loppuun, vaikka putkihullunahakuisena koirana Luu kyllä paukautti sieltä tonne 14 putkeen jokusen kerran ensin. Koska voin. A:n suhteen meillä on vähän erimielisyyksiä, Lumo on keksinyt että sen voi juosta koko roskan 3:lla laukalla, kaks ylös ja yks alas.... Siitä sitten yritettiin haeskella vähän rauhallisempaa, neljän laukan suoritustapaa. Mutta kun on kiire niin on kiire! Lähdöt toimi hyvin tänään (on niitä kyllä reenattukin!)

Noin niin kuin yleisesti tuntuu että Lumo on vetänyt jonkun kutosvaihteen silmään mitä tulee aksaamiseen. En kyllä pistä pahakseni, vaikka se onkin tuonut mukanaan myös vallattomuutta ja kaikenlaista sekoilua. Ihan huippu hauskaa Lumon kanssa tekeminen on, eikä liian vakavaa! Se vetää niin tunteella ja raivolla, että itsekin yritän sen kanssa paljon enemmän kuin kiltin Taikan kanssa aiemmin treenatessa sievästi.
Sit tällee kotona.
No sitten perjantaihin. Molemmat koirat pääsi reenaamaan. Lumo teki samaa rataa, vähän kepeillehakuja, keinua, A:ta ja sitten pätkää 9-14. Keinu oli vähän liiankin rohkea ja lennokas, entinen hiippailu on vaihtunut täysiä päähän - keinu laskee - JIPII MENNÄÄÄN -meininkiin. Kultainen keskitie, anyone? Pätkässä 9-14 ei ollut ongelmaa, se oli hieno. Sitten toimeen pääsi Taika. Taika teki ratatreeniä, ensin parissa pätkässä ja sitten koko höskän nollana 22 asti kun en ollut opetellut pidemmälle. Kepeillehaku ei tuottanut ongelmia Taiksulle! Olin ihan yllättynyt kuinka hyvin ne löytyi sieltä, pari hutia mutta suurimman osan kerroista veti hyvin. Leijeröin hypyn ja tulin odottamaan sitä muurille. 9 jaakko, 11 vedin vaan vastakkaisella yli päällejuoksuna, persjättö 15-16 väliin, 20 valssi. Hyvin kulki karvalakki ja hauskaa oli! Lumo ohjaaminen on tuonut vähän kaivattua virtaa ja meininkiä mun omaankin ohjaukseen, ja se näkyy Taikankin kanssa. Kyllä karvalakki kulkee kun kartturikin kulkee eikä vaan nysvää!
Karvalakki ja jännittävä onkalo
Perjantaisin koulutan omaa ryhmääni, joten treenien jälkeen oli tiedossa lenkki meidän uusissa superhienoissa maastoissa (joihin on superhelppo eksyä ja joissa on superpaljon hirvikärpäsiä ja hirviä ja peuroja ja..) ja sitten kouluttamaan. Uudet koutsattavat on ihan huippuja, odotan mielenkiinnolla tulevaa talvikautta tyyppien kanssa!
Sellasia lämppämaastoja. Kelpaa.
Tanssihommiakin on puuhailtu viikolla, mutta niistä ei ole sen kummempaa kerrottavaa. Hyvin pyyhkii. Lenkkeiltykin on runsaasti erilaisissa paikoissa, yleisen mettäilyn sijaan eilen käytiin keskustammassa päin ja poseerattiin kirkon edessä. Illat ja päivät pimenee ja opiskelua riittää. Viikko vielä syyslomaan, kyllä se tästä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti