tiistai 20. lokakuuta 2015

Maanantaikisojen jälkiharmitus

Maanantai-illan kunniaksi Taikakin pääsi korkkaamaan oman hallin kisat. Annetaan tällä kertaa videoiden puhua puolestaan (kiitos kuvaajille!)
Youtuben puolella: B-rata A-rata (hyl)
Niin. Todetaan vielä perään että kylläpä masensi tulla maaliin hyvällä nollalla ja kuulla että tulos oli +0,24s (ihanneajan etenemä oli kiemuraiselle radalle laskettu 3,9jotain...) Näissä kisoissa jaettiin yliaikanollia kymmeniä, myös oikeasti nopeille koirille. En nyt avaa sanaista arkkuani sen enempää siitä, mitä mieltä olen agilityn kehityskaaresta jossa ihanneajat nostetaan niin hulluiksi ettei normaalit kohtuunopeat koirat pääse niihin, jolloin kisaajat alkavat ottaa yhä hullumpia ja nopeampia koiria ja koirat hajotetaan ennen parin vuoden ikää.

Ehkä miniagilitystä on tulossa vain shelttien ja parsoneiden laji, jos muut koirat eivät fysiikkansa puolesta pääse alati nouseviin ihanneaikoihin. Yhdessä kisassa pari viikkoa sitten oli ollut 4,3m/s etenemä ihanneajalle kiemuraradalla. Missä on haasteet taitojen suhteen, eikö niiden pitäisi olla vähintään yhtä suuressa roolissa kuin vauhdin? Guten tag, kiitos ja anteeksi. Taika oli hieno. Tänään se ei vaan riittänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti