perjantai 23. lokakuuta 2015

Terveestä kropasta

Eilen koitti vuoden ajan kauhulla odotettu päivä: Lumon luustokuvat. Lumon kuvasi ortopediaan erikoistunut Juha Kallio Eläinystäväsi -klinikalla täällä Tampereella, siltä otettiin viralliset lonkat, kyynärät ja molemmat selkälausunnot. Mitään varsinaista syytä pelätä huonoja tuloksia ei ollut, mutta olin silti kauhuissani.

Todettuaan Lumon sydämeltään (ja polvetkin lääpittiin taas) terveeksi lääkäri tuikkasi Lumon unille. Siinä sitten odoteltiin ensin toisen kuvattavan koiran kuvaukset ja sitten oli Lumon vuoro lähteä kännikuville. Olen ihan varma että kuvaus kesti ainakin kaksi tuntia, mutta kuulemma siinä meni parikymmentä minuuttia. Ensimmäinen palaute kun Lumo tuotiin takaisin heräilemään oli "no agility saa jatkua." Koska tiedän kuvaavan lääkärin olevan kohtuu tiukka siitä millaisilla luustoilla sitä agilityä saa tehdä, alkoi henkikin jo kulkea paremmin.

Kaikki kuvat katsottiin juurta jaksaen läpi, ja hirveän hienothan ne oli. Missään ei ollut mitään valittamista. Priimatavaraa. Kuvat lähtivät liittoon arvioilla lonkat A tai B, kyynärät 0/0 ja selkä LTV0 ja VA0. Nikamia oli oikea määrä, rivi oli kaunis, kaikki kylkiluut löytyi ja lanneristialue näytti siltä miltä kuuluukin. Lonkat ovat tiiviit ja siistit, kuopat syvät. Kyynärätkin näyttävät siltä miltä pitääkin. Näillä tuloksilla kelpaa kuulemma harrastaa, eikä koiran fysiikasta ainakaan jää mikään kiinni. Myös jalostuskäytölle erittäin vihreää valoa.
Tänä aamuna oli jo normimeininki

Iltakännit kotona


Kennelliiton lausuntoja odotellessa siis, laitan kuvatkin sitten niiden kanssa. Tärkeintä on kuitenkin että koira on täysin tervettä kamaa, ja elämä ja harrastukset saavat jatkua täysillä. Todella onnelliset fiilikset täällä tänään! Lumo vaan on. <3
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti