sunnuntai 10. toukokuuta 2015

Naalien viikkoliikunnat

Paimenlauma-blogi haastoi kirjaamaan ylös koirien viikkoliikuntaa ihan rehellisesti. Otin haasteen vastaan mielenkiinnosta, ja viikoksi valikoitui tämä ensimmäinen työharjoitteluviikkoni. Katsoin ajat  aina lähtiessä ja palatessa, mutta muuten en erityisesti pyrkinyt mihinkään. Viikko on ollut tavallista kiireisempi pitkien 7-9 tunnin harjoittelupäivien takia, ja kahdet treenit ja yhdet talkootkin viikkoon mahtui. Tämä on siis aikalailla minimiliikuntaviikko, harvoin tehdään esim. aamuisin näin lyhyitä lenkkejä koska tykkään itse älyttömästi aamulenkeistä. En laskenut mukaan vapaana kotipihassa hengailua, jota tulee päivästä riippuen vartista pariin tuntiin, ellei tehty siellä jotain erityistä kuten keppitreeniä. Mutta näin siis tällä viikolla!
Maanantai
aamu: 1h metsälenkki vapaana
ilta: Lumolle 45min liikuntaa, josta agilityä 10 minsaa ja 35min alku- ja loppulämppää. Taikalle 45min hihnalenkki ollessaan hoidossa vanhemmillani Lumon treenien ajan.
Yhteensä: 1h 45min

Tiistai
aamu: 40 min metsälenkki, josta suurin osa vapaana
ilta: 1h metsälenkki vapaana
Yhteensä: 1h 40min
Keskiviikko
aamu: 30 min hihnalenkki puistossa
päivä: molemmille jumppaa pallolla ja korokkeella, takapäätreeniä ja syviä lihaksia. Lumolle 20 min ja Taikalle 5 min.
ilta: agilitytreenit, eli n. 45min lämppä+jäähkälenkkeilyä vapaana ja hihnassa molemmille: Taikalle 15min intensiivistä agilityä sekä Lumolle 5min lähinnä juoksaritreeniä.
Yhteensä: Taikalle 1h 35min ja Lumolle 1h 40min.

Torstai
aamu: 20min mettälenkki vapaana
päivällä: Koirat oli olleet kaksi tuntia pihassa hösäämässä puutarhatöissä vanhemmillani hoidossa ollessaan
ilta: 1h 15min lenkki, osin hihnassa ja osin vapaana
Yhteensä: 1h 35min

Perjantai
aamu: 35min lenkki metsässä ja kävelyteillä, hihnassa ja vapaana
ilta: 1h 40min metsälenkki pääosin vapaana
Yhteensä: 2h 15min
Lauantai
aamu: 30min puistoissa, hihnassa
ilta: 1h 45min metsälenkki pääosin vapaana
Yhteensä: 2h 15min

Sunnuntai
aamu: 45min kävelyteillä metsässä, pääosin vapaana
päivä: Lumolle 10 min keppitreeniä ja vähän alku + loppulämppää
ilta: 1h 10min hihnalenkki puistoissa & kylällä
Yhteensä: Lumolle 2h 5min, Taikalle 1h 55min
:P

4 kommenttia:

  1. Tepä ootte liikkunu ahkerasti! :D Ja kui ihana ku voi pitää pihassaki irti eikä tarvi olla sisätiloissa kaikkea sitä aikaa kun ei olla lenkkeilemässä. Mitäs mieltä olet, vaikuttiko teijän liikuntamääriin se että tiesit tulosten tulevan julkisiksi ja että liikuntamäärien kanssa käydään pientä kisailua? Kiitos kun otit osaa! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En usko että kauheesti vaikutti kun pitkälti muistin koko asian vaan iltaisin kirjatessani ylös määriä :D Aika vähäliikuntainen viikko oli itseasiassa kun menin aikaisin duuniin aamuisin, mutta toisaalta lepopäivää ei tullut ollenkaan kun ei muinakaan päivinä älyttömästi rehkitty. Sillee aika tasainen viikko :)

      Poista
  2. Voi vitsit olen kateellinen niille jotka tykkää aamulenkeistä :D Meillä aamulla on vain viiden minuutin pissatus, koiratkin tietää sen että aamulla käydään tarpeilla ja painutaan takaisin nukkumaan. Liikunta ajoittuu meillä aina siihen kun tulen töistä ja sitten illalla vielä yksi pikainen. Koirat kyllä varmaan nauttisi jos pääsisivät aamullakin pitkälle lenkille, mutta koska omistajan unenlahjat jne..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meitä on moneksi :D Mua taas ei iltapäivisin koulun tai töiden jälkeen huvita lähteä lenkille, joten mieluummin teen sen aamulla ja illalla myöhemmin.

      Poista