keskiviikko 18. maaliskuuta 2015

Tokokoulutus Jyväskylässä

Viikonloppuna matkamme teki keskemmälle Suomeen, Jyväskylään! Roadtrippi alkoi lauantaina kun Dora saapui Topin kanssa nappaamaan meidät kyytiin Tampereelta. Taika meni porukoilleni paijattavaksi viikonlopun ajaksi ja Lumo lähti uuden poikaystävänsä Topin kanssa reissuun.
Ja parasta meillä olikin! Lauantai uhrattiin pienimuotoiseen treenailuun seuraavan päivän koitosta varten, tsekkailtiin Jyväskylää ja piipahdettiin koirapuistossa ihan spitzien kesken. Majapaikassamme oli Lumolle vielä toinen ihana poikakaveri, kääpiöpinseri Jalo. Lumon viikonloppu kuluikin sitten koko hereilläoloajan poikien kanssa painien. Mikäs sen parempaa!
Sunnuntaina sitten kouluttauduttiin Jennyn järjestämän Spitzien tokokoulutuksen parissa. Ottaen huomioon että me ei oikeastaan harrasteta tokoa homma sujui varsin kivasti! Lumon aiheena oli seuruun käännökset (tai oikeastaan niitä opetettiin ohjaajalle jolle ne tuottavat huomattavasti enemmän vaikeuksia kuin koiralle) sekä ruutu. Lumo teki tosi hyvin töitä hasardilla parkkipaikalla ja oli taas erityisen ilahtunut ruutuun syöksymisestä kuolleelle lelulle. Meillä oli niin hauskaa että tässähän täytyy ehkä ruveta vielä virallisesti treenaamaan tokoa! Täytyyhän Lumollakin olla kakkoslaji kun Taikalla on koiratanssi.
Topin lennokas luoksetulo
Yksi kappale päteviä tokokarvalakkeja
Meidän viikonloppu oli kaikin puolin mahtava, ja tästä innostuneena olen jo pari kertaa treenannut sunnuntain jälkeen. Karvalakkihan on hirveän taitava, ehkä ohjaajakin saadaan joskus koulutettua koekuntoon! Jotta ei aivan haksahdettaisi niin tänään käytiin onneksi jo treenaamassa agilityä hallilla aamutuimaan. Se tuntui normaalilta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti