perjantai 10. toukokuuta 2013

Ruokaa ja sirkushuveja

Jo maanantaina polkaistiin viikko käyntiin käväisemällä Mustissa ja Mirrissä. Lähdettiin bussilla Taikan kanssa hakemaan ruokaa, mukaan tarttuikin Maukas-pötköjä neljä kappeletta, broilerin kivipiiroja ja broilerin sydämiä. Ankkafileitä nameiksi. Uusi ruokakuppi tuli myös vihdoin hommattua ja naaliainen sai valita itselleen uuden lelun hyllystä: rääkyvä maaorava lähti matkaan.

Taika syö tätänykyä suunnilleen 50/50+ mallilla lihaa ja nappuloita. Nappulana on toiminut puolisen vuotta Acana Grasslands, namina on saanut nyt Pet Expon jälkeen vähän Orijen adultia, molemmat maistuvat hyvin. Aamuisin tarjoillaan nappulaa ja nokare maksalaatikkoa tms, illalla yleensä lihaa ja lisukkeita, vaikka poikkeuksiakin tulee.
Lihoja menee sekä raakana, että kypsänä, usein treenien yhteydessä kypsänä. Lohi-ilta on kerran tai kahdesti viikossa. Poron- tai hirvenluun T saa kun ehdin valvoa sen ruokailua yli tunnin, satunnaisesti. Nautahan ei tuon ruokavalioon allergian vuoksi kuulu, eivätkä viljat juurikaan. Välillä kuppiin putoaa kananmunaa keitettynä tai raakana ja öljyä teelusikallinen joka toinen päivä. Nameina menee Planet Pet Societyn tonnikalaa ja nyt uutena tuttavuutena ankkaa, sekä paistettuja sisäelimiä.
Pannulla broilerin sydämiä
Keitetyt broilerin kivipiirat
Jauhettua lohta, kuva Musti ja Mirri
Valmissekoite Maukas Adult, pääaineksina sianliha ja broilerinliha. Kuva Musti ja Mirri

 Taika on voinut hyvin tällä ruokintatyylillä. Koira on energisempi kuin pelkällä nappulalla ollessaan, kiinnostuneempi ruuastaan ja täysin vailla kaljuja läikkiä. Silmät rähmivät vähän edelleen, mutta eivät mahdottomasti. Vähitellen totutellaan myös uusiin lihoihin ja raakaan siipikarjaan, treenejä varten aion jatkossakin paistaa kokonaiset elimet.
Miten teillä syödään? Teollista, nappulaa, raakaa vai jotain ihan muuta?

Tiistaina ja keskiviikkona käytiin treenaamassa kivalla meiningillä hyppyratoja. Torstaiksi lähdettiin L:n ja Kuro-schipperken mökille rälläilemään. Taikalla oli huippuhauskaa, riemuhepuleita ja seikkailuja. Kiitos L! Otetaan uusiksi. Viikonloppuna on tiedossa lisää metsälenkkejä ja yksi agilityrata sunnuntain kisoissa, sekä varustehankintoja. Kyllä se kesä tulee!
Kuro, yllä olevan kopin omistaja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti