torstai 23. toukokuuta 2013

Dobopäivä ja keskiviikon nolla

Meidän lauantainen doboilu sujui oikein mukavasti hyvässä seurassa!
Ohjelmassa oli ensin koiran lämmittelyä ja verryttelyä, sitten koiran liikkeitä. Harjoiteltiin pallolle nousua ja siinä erilaisia asentoja, Taika teki tosi rohkeasti ja hyppäsi jo parin toiston jälkeen innoissaan pallolle. Sitten siirryttiin yhdessä tehtäviin liikkeisiin, joita tehtiin ehkä vartin verran. T:llä oli hauskaa ja nameja kului paljon. Loppua kohden pallolla olemisesta tuli helpompaa ja jalkojen tärinä väheni. T sai ohjaajaltakin kehuja taitavuudestaan. Loppuajasta siirryttiin ilman koiraa tehtäviin liikkeisiin, kunnon lämmön sai pintaan ja seuraavana päivänä tunsi kyllä tehneensä. Otettiin vielä loppuverryttelyjä ja yhteisliikkeitä ja sitten lämppälenkille. Hauskaa oli! Pitäisi ehkä hommata itsellekin tuollainen pallo, tukisi hyvin agilityä. Kiitos myös upealle seuralle!

Alkuviikko kului peuroja ja kauriita lenkeillä bongaillen.

Eilen käytiin sitten kotiseuran kisoissa Tallilla. Sää suosi meitä taas; kunnon koiranilma. Vettä tuli taivaantäydeltä, lämppälenkit muuttuivat lähinnä uimalenkeiksi. Radalle mentäessä ohjaajan housut olivat läpimärät ja koiran turkki käkkärällä. Hyvinhän se silti meni!
Ensimmäiseltä radalta täpärä nolla! Kaarrokset levisivät parissa kohdassa hiukan pitkäksi ja pelkäsin jo menettäväni hallinnan. Selvittiin kuitenkin läpi kaamivasta kepeilleviennistäkin, keinu sujui ja nolla napsahti. Sijoituttiin ajalla -2,05s (tiukka ihanne ja ne kaarrokset...) sijalle 5/29. Hieno Taitai!
Merrell Bare Access Arc 2 - uudet agikengät
Toiselle radalle mentäessä tiesin jo radan olevan meille vaikea. Alun hankaluudet selvitettiin ja Tai erotteli putken ja A:n hyvin, mutta kepeillevienti meni huonosti ja K napsahti. Ilmeisesti T oli mennyt vähän ohi ekasta välistä kuitenkin. Keinulta pamahti femma: T hyppäsi pois (kontaktin kautta kyllä) ehkä 10 cm ennen kuin keinu osui maahan. Voi huokaus. Loppuradalla ohjaaja sähläili ja toiseksi viimeisellä esteellä alkoi jo naurattaa. Hauskaa oli vaikka 10 oli tulos!

Nyt nautitaan koira- ja ihmiskavereiden kanssa lenkkeilystä ja treenataan pariin otteeseen. Ensi viikolla vielä pinkaistaan kaksi starttia, viime hetkellä.
Taika ja Hilma

2 kommenttia:

  1. Kerro mitä mieltä olet noista uusista kengistäsi! Pitääkö munkin saada samanlaiset?!

    VastaaPoista
  2. Voi olla että pitää! Oon nyt kolme kisastarttia noilla juossut, parit treenit ja yksi juoksulenkki käytiin heittämässä myös. Ensivaikutelma on ainakin aikas lupaava. Pito on hyvä niin hallissa kuin sisälläkin. Enemmän osaan sanoa parin viikon päästä kun jalat on tottunee, on noilla ihan erilaista juosta kuin lenkkareilla!:)

    VastaaPoista