torstai 25. lokakuuta 2012

Kun pieni kleini putkeen juoksi

Pari viime viikon aikana on taas treenattu enemmän kuin aktiivisesti. Taika on ollut huipussaan, vire on ollut jotain aivan käsittämättömän hienoa. Ratapiirrustuksia olen rustaillut joka kerralta, mutta edelleenkään ei minulla ole ohjelmaa jolla piirtää niistä julkaisukelpoisia. Liitän nyt kuitenkin pari vanhempaa rustausta tähän havainnollistamaan meininkiä.

Tiistai 9.10.
Toissa viikolla treenattiin ensin tiistaina, agilityä kaksi tuntia valkkuryhmän treeneissä. Taika aloitti pätevällä työllä, tehtiin peruskivaa kieputusta jossa haastetta piisasi. Yllä on jonkinmoinen hahmotelma siitä. Taikalla pysyi aivot kasassa ja kontaktit sujuivat ihan kivasti jo, pysähdy-tökkää-lähde -tyylillä.

Keskiviikko 10.10. alkurata
Sitten keskiviikkona 10.10. treenattiin tunti Tallilla. Tehtiin hyvin simppeliä rataa, meillä oli uusia ryhmäläisiä ja heitä ihmeteltiin. Taika oli pomp-pomp tuulella ja teki hyvin pätevästi. 3 esteelle tein jaakotuksia, T:n kaari oli vähän pitkä, mutta ihan ok.
Tiistai 16.10.
Viikko sitten tiistaina treenattiin kaksi tuntia agilityä SDP:llä valkkuryhmän treeneissä jälleen. Joku oli pannut parastaan radan kanssa ja tehnyt oikein kunnon kiusausradan. 3 esteelle putkeen Taika sujahti vaivattomasti, mutta 5 esteen takaakierto tuotti vähän ongelmia ohjaajan ehtimisen kannalta... Itsenäisiä takaakiertoja onkin treenattava entistä enemmän. Olin luullut että Taikis tekee ne tosi hyvin, mutta ilmeisesti aina voi parantaa. 7 ja 8 esteiden väli ei ole oikeasti noin pitkä. Kontaktin T otti yleisesti ihan hyvin, pari kertaa tökkäsi vähän huolimattomasti. 10 putkeen lähetys onnistui mahtavasti, T irtosi kauas ja sain kätevästi sen viskaistua seuraavalle hypylle. Loppurata oli helppo, keinu pätevä.

Keskiviikkona 17.10. tunti agilityä Tallilla taasen. Tehtiin simppeliä rataa, joka koostui kahdesta putkesta ja niitä ympäröivistä hypyistä. Erityishuomiota kiinnitettiin vaikeisiin putkikulmiin, Taikaa lähetettiin kepeiltä putkeen sen takaa, päitä vaihdellen. Ja hirmu hyvin se haki! Taika on oikein pätevä pieni putkikoira, hakee putket kuolleista kulmista ja takaa lähettäen. Hieno!

Toissapäivänä tiistaina 23.10. oli valkkutreenit eli kaksi tuntia agia. Rata oli jonkun innovatiivinen muunnos valmiina siellä olleista esteistä, mutta tykkäsin kovasti! Taikalla oli aivan mahtava draivi, sain juosta tosissani eikä silti riittänyt! Radalla oli paha keppikulma, tein edelliselle hypylle jonkinlaisen jaakotuksen josta sitten avoimesta kulmasta kepeille. Hyvin haki. Radalla oli mukavaa kieputusta ja kontaktit T otti todella mallikkaasti. Kahden hypyn välistäveto meinasi mennä vähän pitkäksi, olisi ilmeisesti ollut huipusti hauskempaa kiertää takaa. Saatiin sujumaan kuitenkin. Ääntä löytyi Taikasta jälleen, mikä on aina hyvä merkki. Parille hypylle taiteilin niisto-persjättö yhditelmää, joka ihme ja kumma onnistui. Piirtelen radan myöhemmin jos ehdin.
Mulla oli syntymäpäivä ja ihanat Anna, Anna junior, Saana, Alessa, Suvi, Ira, Emma ja Anniina oli hankkinu mulle (tai pitäisikö sanoa Taikalle) lahjakortin koirahierojalle. Hieroja tulee viikon päästä torstaina. Mahtavaa! Myöskin kompanian kasaama kortti oli huippuhieno ;) Illan tietysti kruunasi paikalla ollut Annan pieni bc-vauva. Oi ja voi.

Eilen oli vielä yksi tunti agilityä, mentiin Annin ja Hilman kyydillä. Päivän teemana oli putki-A-erottelu, mistä oli varmasti hyötyä. Selkeyden vuoksi Taikalla ei ole kontakteille ollenkaan käsimerkkiä, vaan pidän kädet visusti kropassa kiinni ja annan suullisia käskyjä. Putkelle taas T ymmärtää selkeät käsimerkit. Erottelu sujui hyvin kun ohjaajakin sai pidettyä tämän mielessä... Taika oli taas intoa täynnä ja ilo oli ylimmillään hallilla. Tehtiin vielä lopussa pussia (ei olla aikoihin tehty) ja valmentajan ehdotuksesta ruvettiin treenaamaan keppihäiriöitä. Kokeiltiin ensin äänihäiriöillä, sitten liike. T ei ollut moksiskaan, kepitti vaan menemään. On se mahtava! Tuli taas sellainen tunne, että vitsi se on hyvä, vitsi me ollaan hyviä. Onnistumiset on aina mieltä ylentäviä, tässä(kin) lajissa kun voi mennä ihan miten tahansa päivästä riippuen.

Koiratanssi- ja tokoliikkeitä ollaan otettu parinakin päivänä viikon sisään. Taikan perusasento vahvistuu. Lisäksi se ohittaa lenkillä koiria seuruussa! Mahtava likka. Kuvia on napsittu. Parin viikon mittaan pieni on saanut herkutellakin: poron lantioluita ja lampaanluita on tarjoiltu, sekä raakaa lohta ym. Ruoka on sopinut hyvin ja karva kasvaa. Joku mantteli pitää kuitenkin hommata nyt kun treenihallit kylpenevät. Kyllä se talvi on tulossa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti