torstai 10. syyskuuta 2015

Täysiä päin seinää vaan

Eli toisin sanoen Lumo valkkutreeneissä! Miten meni noin niinkun omasta mielestä, Luikku?
"OLIN MAHTAVA!"
Alla olevaa rataa (joka on ehkä Tonin käsialaa) tehtiin. Lumon kanssa puuhattiin 1-13 esteitä, koska niissäkin oli tarpeeksi tekemistä. Tai siis tekemistä oli siinä ihan ensimmäisessä esteessä lähinnä. Tai siis siinä ettei sinne tai minne tahansa muuallekaan saa singota käskystä "paikka." Meillä on erimielisyyksiä käskyn merkityksestä agilityradalla. Muualla se on tosi hieno. Mutta kun agilityesteitä tulee näkyviin, järki valuu korvasta ulos. Splurrrrrr vaan. Ja Lumo sinkoaa ykköshypyn takaa lähimpään putkeen. Ei haitannut, että putki oli vain säilytyksessä, toinen pää seinässä kiinni rutattuna. Eeei. Suoraan sisään vaan täysiä ja seinää päin. Hauskaa! Uudestaan! Seuraavaksi löytyi seinän reunassa säilytyksessä oleva rengas. Rengasta hyppimään! Ai mikä lähdössä pysyminen? En kuullu!
(c) Toni.

No, kun päästiin hetkelliseen yhteisymmärrykseen lähdön suhteen niin alettiin treenaamaan. Kuvittelin että keppikulma 3 olisi aivan mahdoton, mutta ei! Pentukoira haki ihan loistavasti sisään ja pujotteli hyvin. Kymmenen pojoo. Keppien päähän tein valssin. 4-8 ei ollut ongelmaa. Lumo oli ihan loistokkaalla meiningillä liikkeessä, joten juosta sai ihan tosissaan että ehti. Toi pätkä tuntui erityisen hyvältä kyllä, ihan kuin oikeaa aksaa. 

Puomin osumat oli tänään huonoja. Tungin tuolta putken ja puomin välistä mistä ei oikein mahtunut juoksemaan ja se hämmensi Lumoa. Puomi oli myös ihan kiinni aidassa, jonka toisella puolella oli ihmis- ja koiralauma. Toiseen suuntaan puomi oli kyllä parempi, joten enpä taas tiedä. En aio ressata asiasta. Näitä tulee ja menee uusilla puomeilla ja erilaisilla set-upeilla kun on juoksarit. Sådant är livet. Se, mitä pitäisi alkaa treenata on käännökset puomilta. Niitä voi nyt kakkosissa tulla ihan oikeasti jo vastaankin, ja kolmosissa viimeistään. Kunhan halli parin viikon päästä valmistuu ja päästään taas vapaatreenaamaan niin saa taas juoksariprojektiakin varioitua eteenpäin! Keinu ja A oli muuten hienoja. A ja puomi on Lumpparin ykkössuosikit evör. Se karkailee niille palkkalelunsa kanssa ja ehdottelee niitä kovasti. 
Marsu & Pilami väsyneinä aamusta. "Mee vaa kouluun. Heippa."
Tokalla kierroksella Luikkis puuhailikin sitten lähtötreeniä. Se oli tehokkaasti väsytetty tokoilemalla väliaika, joten se jopa tuntui pysyvän aika hyvin. Pitäisi vaan saada tämä käytös kantamaan myös sinne yleiseen agilityvireeseen ja kisoihin. ;) Tehtiin vähän käännöksiä pituudelta, keinua ja vähän vielä samoja juttuja kuin ekalla kierroksella. Istuttelin sitä tossa 2-hypyn takana ja pelleilin. No pysyi. Mutta kyllä se pysyykin kun on jo vajaa tunti väsytetty. Tarttisi vaan saada se pysymään myös siellä hulluimmassa (lue: parhaassa) vireessä. Luikkis myös leikki paljon ja huusi paljon. Koska huutaminen on kivaa ja äiti on tiellä koko ajan. TIELTÄ POIS TÄÄLTÄ TULLAAN. Hallinta ennen onnettomuuksia Jos ei taidolla niin asenteella.

Oli hauskaa. Haluan takaisin.
Pilami & Marsu iltamettäilyllä. Hiki tulee ku juoksee ihan pöpipäänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti