torstai 18. kesäkuuta 2015

Sittenkin mini?!

Jännitetty päivä eli Lumon mittaus lähestyy. Maaginen 18kk tulee täyteen 25.6. ja 3.7. Nastolassa Lumon on määrä astella mitan alle. En vielä tiedä starttaako se radalla, koska se riippuu mittatuloksesta. Jos se mitataan miniksi, niin se starttaa. Jos taas menee kiertoon medinä, niin ei varmaan starttaa koska en aio treenata yli 35cm hyppyjä ennen kuin tiedän mihin luokkaan se mitataan. Pussia se ei osaa, mutta muuten esteet on hallussa ja sinänsä se on kisavalmis ja selviytyy kyllä kuvioista. Yleinen käytös kisoissa onkin sitten iso kysymysmerkki, koska starttaaminen on niin eri asia kuin kisoissa hengailu. ;)

Eilen Lumoa mittailtiin pitkään ja hartaasti, koska katselin sitä alkuviikosta kaverin minin rinnalla, eikä se näyttänyt yhtään isommalta joten aloin epäillä omia mittaustuloksiani kyseenalaisella viivotin ja kynä ja seinä -menetelmällä. Rakensin 35 sentin mittatikun, ja se meni alle. MITÄ. Illalla treeneissä kaveri toi oman, paremman, kiinteän 35 sentin mittansa ja kokeiltiin sillä neljän todistajan läsnäollessa. Ja se meni alle. Joka kerta. Asennosta riippuen vähän huonommin tai vähän paremmin, mutta olimme kaikki sitä mieltä että alla on ja riittävän hyvin seisoo. Uskon että totuus on jossain 34,5-35 sentin kohdalla, vaikea sanoa. Mutta alla oli ja seisoi.

Vierasta mittaajaa Lumo tulee jännittämään taatusti todella paljon, joten voi olla vaikeaa tuomarin saada sitä seisomaan mitan alle jos haluaa itse asetella ja näprätä. Nähtäväksi siis jää kuinka kunnialla se onnistuu. Vieraista yleisesti Lumo pitää paljon, mutta kaikki eläinlääkäriä muistuttavat käsittelytilanteet ovat sille todella vaikeita ja veikkaan että mittaaminen voi mennä siihen kastiin. Mutta ei auta kuin yrittää, kerran se vaan on tehtävä. Ellei mene kiertoon.

Itse olen kuitenkin sitä mieltä, että jos oikeus ja totuus toteutuu, niin Lumo starttaa ensi kuussa MINI-1 -luokassa. Samaa mieltä olivat treenikaverit jotka sitä kanssani mittailivat. Ja tämä on jo todella iso helpotus, koska en tiennyt olisiko sillä mitään toivoa. Nyt tiedän, että toivoa on! Koska fakta on, että jos Lumo on medi, niin siitä tulee ihan kiva. Mutta jos se on mini, niin siitä voi tulla  ihan mitä tahansa ja vain taivas on rajana.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti