lauantai 8. maaliskuuta 2014

Jag tror att det är livsviktigt att kunna skratta åt sig själv

Kymppiviikkoinen Lumo on ehtinyt touhuta jos jonkinmoista päivittäin kartturin lukuloman ansiosta. Ruotsin lukeminen onkin vaihtunut hallilla notkumiseen ja erilaisten koirapersoonien treffaamiseen ja mutapaineihin. Ojdå.
Kaikissa kuvissa pari päivää vajaa kymppiviikkoinen
Lumo 10-viikkoa, n. 26cm, 2,65kg. Voisin opettaa naalin seisomaan.
Viime lauantaina kurvailtiin Eläinystäväsi-lääkärin pentutreffeille, joissa pentuja olikin yli kymmenkunta. Lumo oli vakuuttunut siitä että oli paikan suurin ja rohkein koira, vaikka elopainoa oli vähemmän kuin yhdelläkään toisella. Kukaan ei ollut pelottava ja ihmiset olivat mahtavia. Sunnuntaina Lumo tapasi taas uusia kivoja vieraita, jotka olivat täällä varmasti ihan vain häntä varten, ja edistyi remmikävelyssä. Tehtiin myös aamupäivällä ystäväni lauman kanssa yhteislenkki, ja Lumo pääsi painimaan puolivuotiaan perhosen Myyn kanssa. Maanantaina käytiin molempien kanssa metsäilemässä, kuviteltiin lukevamme psykologiaa ja alettiin treenata maahanmenoa. Naksuttimen ajatuksen Lulle on ymmärtynyt jo varsin pätevästi, ja peppu pamahtaa maahan heti kun näköpiiriin ilmestyy jotain tavoittelemisen arvoista (esim. villasukka, sormi, letti, lelu, kivi..)
Taikalla on silmätulehdus ja tippoja siihen. Ei helppoa isosiskollekaan!
Tiistaina meidän metsäretki koki kurjan kolauksen kun vastaan tuli irrallaan oleva agressiivinen bokseri. Tapaus on puitu jo naamakirjan puolella moneen otteeseen, joten kiteytän sen tähän näin: Ole kiltti ja pidä agressiivinen koirasi hihnassa ja hallinnassa liikkuessasi yleisillä poluilla. No, molemmat koirat jäivät henkiin ja omistajakin toipunee shokista jonain päivänä. Illalla lähdin kouluttamaan Tamskin nuorten valmennusryhmää kun luvannut olin, ja Lumo lähti mukaan paikkailemaan päivällä tapahtunutta järkytystä. Ajattelin että sen on hyvä päästä heti näkemään uusia, vieraita, kivoja koiria. Ja kivaa sillä olikin! Kouluttaessani (varsin päteviä!) ryhmäläisiä Lulle kulki tuttujen ryhmäläisten kanssa kentän laidalla, leikki, söi nameja ja tykkäsi kaikista. Erityisesti keskarivillakoirat olivat Luun mieleen, ja puolivuotiaan bordercollie Vendin kanssa Lumo päättikin pistää painit pystyyn. Kokoerosta huolimatta tytöillä oli huisin kivaa!
Keskiviikkona päivällä käytiin leikkimässä läheisellä kentällä omien kanssa. Taika painoi mieletöntä vauhtia ja Lumo yritti pysyi perässä laihoin tuloksin. Leikki maistui molemmille ja edellisen päivän pahat muistot eivät nousseet pintaan. Pätevät naalit. Illalla lähdettiin Taikan treeneihin, Lumo lähti mukaan leikkimään. Taika veti ihan täysiä, tykitti kontakteille, pamautti keinun joka kerta kuin vanha tekijä ja lähti superisti saksalaiseen. Ohjaajalle huomioksi: luota koiraan ja juokse, kyllä se osaa tehdä. Luota sen kontakteihin, se osaa nekin, ja kepitkin se tekee vaikka seisoisit päälläsi puomilla. Luu leikki tiikerillään ja teki istu-maahan-treeniä. Se on aika paketti.

Sitten päästäänkin jo torstaihin.
Lähdettiin A:n lauman, johon kuuluu aikuinen perhonen Hilma ja puolivuotias perhosmukula Myy, kanssa treenaamaan Tallille. Koska renu on tilaihme, saatiin neljä koiraa ja kaksi ihmistä mahtumaan etu- ja takapenkeille hyvin. Taikan treeniohjelmaan kuului kontaktitreeniä ja kepeillehakua, itsenäistä pujottelua, takaakiertoja ja takaaleikkauksia. Perussettiä ohjaajan ollessa flunssassa. Haluaisin vähän lisää poweria Taikan puomin alastuloon, nyt se vaihtoi välillä raville ennen asennon ottamista. Hetsasin ja nostin puomille, tehtiin pelkkiä alastuloja. Parani. Taika puuhaili myös tokoja, joita on tehty kotosallakin pari kertaa tällä viikolla. Seuruuta, jääviä, hyppyä ja targetille lähtöä ruutu-treenin pohjana. Seuruu kivaa, hypyllä pitäisi ruveta häivyttämään targettia.

Lumo puuhaili taasen leikkimistä ja aloitti putkitreenin. A piti pentua toisessa päässä, minä ja lelu oltiin toisessa, palkaksi sai repiä tiikeriä. Leikkiminen ei ole hallilla ollenkaan niin vahvaa kuin kotona, eikä tiikerileikki maistunutkaan enää kentällä niin paljoa. Tumpulla palkkautui paremmin. Lisää leikkitreeniä siis luvassa! Treenien ohessa Lulle pääsi painimaan Myyn kanssa, ja pentu olikin ihan kuolainen Mustissa ja Mirrissä poiketessa (ja pissasi lattialle ;) ). Hauskaa oli! Mustista ja Mirristä kopattiin matkaan lisää lihoja, kahden koiran kanssa niitä kuluu huomattavasti enemmän kuin yhden.

Illalla Lumo pääsi vielä painitreffeille 11-viikkoisen sheltti Sergein kanssa. Oli muuten hyvä painipari, tosi tasaiset leikkijät ja hauskaa oli! Otettiin uusiksi vielä perjantaina, mukana menossa myös Taika ja bc Nasta. Luu oli aivan liekeissä ja kotona olikin väsynyt tyyppi.
Leikkiporukka. Isompi valkoinen epäilee.
Tämän päivän ohjelmassa onkin flunssan parantelua ja teen juomista. Aamulla Taiksu teki briiffin tanssitreenin pitkästä aikaa, ensin lenkillä vinkumustekalapalkalla, ja sitten kotona aamuruokansa edestä. Aloitettiin ulkona kiepeillä ja takaakierroilla ja sisällä puuhastettiinkin sitten melkein koko repertuaari läpi. Pyörimiset, jalkojen välissä ja molemmilla sivuilla seuruut, seuratessa suunnan vaihdokset, tassutemput maassa ja istuessa, kurre-temput, pujottelut, hypyt, parkkeeraus ja mitäsvielä. Taiksu oli varsin riemukkaalla tuulella ja naksutin kliksui. Pitäisi nyt vaan saada se koreografia valmiiksi ja hiottua. Pari liikettä haluaisin vielä lisätä siihen, jonkun kierimisen ja yhden etäliikkeen. Puuhaa riittää ja se on parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti