sunnuntai 6. lokakuuta 2013

Näytöstä ja treeniä

Tällä viikolla treenattiin kolmesti, joista yksi kerta oli Tamskin järjestämässä Eläinten päivän tapahtumassa agilitynäytöksessä perjantaina. Näytöksestä päälimmäisenä jäi mieleen Taikan mahtavat keinut ja puomin kontaktit, sekä toisella kierroksella sen tarve käydä ajamassa varis pois kentältä..!

Torstaina oltiin valkkutreeneissä parituntinen, väännettiin Leinosen rataa, josta kuva alla. Aika vääntämistä se touhu olikin, tuntui että kaikki mitä tehtiin tehtiin väärin, tai vähintään olisi voitu tehdä paremmin. No, oppia ikä kaikki, ja tuli siellä onnistuneitakin kohtia.
Kuva on vähän suttuinen, mutta kliks suuremmaksi.
Otin koiran alussa kakkoselta. 8:lle tein aika onnistuneita sylkkäreitä, mutta nekin olisi varmaan voinut korvata jollain nopeammalla. Persjättö kepeille, leijeröinti putkelle 18. Kepeille 23 piti viedä oikein tarkasti, muuten aloitti tokasta välistä. 26 ja 27 vähän levisi, ei vielä oikein hallita noita tiukkoja kurveta takaisin tulosuuntaan. Kokonaisuutena Taikan työskentely oli tosi jees, vaikka radassa vääntämistä riittikin.

Tänään treenattiin tunti Best Inillä iteksemme, Honey oli myös mukana. Tämä kerta oli tyypin kolmas hallilla ikinä, ja neiti tekikin jo kaikkia kontaktiesteitä, sekä hyppy-putki-hyppy-hyppy-mutkaputki rataa. Hieno se oli, mutta ajattelee kyllä nameja enemmän kuin touhua itseään. Sen kanssa on hauska puuhastella, vaikka onhan se erilaista kuin omaoman koiran kanssa. Sen kanssa meillä ei ole mitään tulostavoitteita, pääsee välillä hallille humppaamaan hoidossa ollessaan.

Taika puuhasteli tänään keinua, puomin kontaktia (kyllä vaan, taas) ja kepeille leijeröintejä. Sekä keinu että onoffi sujuivat hienosti, mutta vautsi niitä keppejä! Tyyppi hakee kepit ihan mistä kulmasta tahansa, eikä välitä vaikka leijeröin hyppyrivin toiselle puolella, tai takaaleikkaan kepeille jostain ihmekulmasta. Se vaan kepittää! Haettiin vauhtia hyppysuoralta, eikä mitään ongelmaa. Ehkä voisin kohta opetella luottamaan niihin keppeihin kisoissakin.

Kuluneella viikolla tehtiin myös tokoa: seuruuta, jääviä ja paikkista. Luoksepäästävyyttä pitäisi myös päästä treenaamaan, mutta kaikki aikanaan. Ensi viikolla lähdetäänkin kisareissulle Joensuuhun asti!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti