lauantai 15. joulukuuta 2012

Puuhkiksen rävellystä treeneissä ja videolla

Viimeisten kahden viikon aikana on treenattu neljästi.

Tiistaina 4.12.
Treenattiin Best In:llä valkkutreeneissä. Pakkasen vuoksi jakauduttiin kahteen ryhmään ja sovellettiin pari ihan kivaa rataa. Ensimmäisessä treenattiin monia erilaisia ohjaustyylejä, alkuun heti jaakotus, putken jälkeen kutsu ja takaakierto jolle persjättö. Toimi osan ajasto ihan hyvin, pari kertaa Taika päätti kiertää koko esteen, ilmeisesti mun takaraivo ei ollut tarpeeksi houkutteleva seurattavaksi... Persjätöltä valssin kautta putkeen josta hankala keppikulma. Lähetin Taikaa hyvin itsenäisesti kepeille, onnistui varmaan joka kerta! Hirmu ylpeä olen ton kepeistä ollut nyt muutenkin, pystyn ottamaan etäisyyttä jo kivasti. Kepeiltä ponkaistiin hypyn ja valssin kautta puomille jonka kontaktilla menestys olikin sitten vaihtelevaa... Taika ei pysähtynyt yhtään ilman palkkaajaa ja palkkaajallakin kehnosti. Asennon löydettyään venaili kuitenkin lupaan asti. Treeniä!
Puomilta lähdettiin kiertämään seuraavaa estettä takaa, käytin sylkkäriä ja olin vastaanottamassa Taikaa esteen takana. Siitä putkeen, josta vielä pussi ja hyppy. Pussi meni nopeasti ja varmasti vaikkei olla sitä aikoihin tehty. Pari kertaa T yritti livistellä lähdöstä mutta karjaisulla pysähtyi.
Liitän tähän vielä videon kunhan saan sen muokattua.

Toinen rata oli myös hyvin vahva sovellus valmiina olleista esteistä. Alkuun toiselle hypylle ennakoiva, siitä tiukka kaarros A:lle. Kontaktit T räpelsi milloin mitenkin. A:lta putkeen, keinu, sitten putkeen kuolleesta kulmasta, hypyn kautta pussin läpi ja putkeen. Loppuun vielä pari hypynkiertoa. Simppeli rata, T teki keinua superhyvin! Putket alkoi vähän kyllästyttää neitiä loppua kohti. Ihanat Anna ja Suvi kuvaili videoita, kiitos!
Toinen rata

Keskiviikkona 5.12.
Tunnin treenit Tallilla. Pakkasta oli lähemmäs 20 astetta, onneksi hallissa oli lämmöt päällä jolloin lämpötila nousi -10 C asti. En ole merkannut treeneistä mitään, muistaakseni tehtiin ihan simppeliä rataa, T teki muuten kivasti mutta varsinkin aluksi hypyt tuntuivat vähän jähmeiltä: liekö lämpötila vaikuttanut. Tehtiin sitten pidempi loppulämppä ja rallateltiin koiratanssiliikkeitä vuorojen välissä. Hurtan takki toimii tosi hyvin! Viikonloppuna oli sitten kisat joista kirjoittelinkin jo edellisessä postauksessa. Hieno Puuhkis!

Tiistai 11.12.
Kahden tunnin treenit Best In:llä. Paikalle ei valkkulaisista raahautunut kuin Annat ja Anniina koirineen meidän lisäksi joten nollakarkkeja riitti ;)
Oli mun vuoro suunnitella treenit joten paikalle tultiin mun koululla piirtämän radan kanssa. Radassa oli vahvoja vaikutteita Agarwaen-shelttien blogista löytyneestä radasta:
Täysin samanlainen ei rata kuitenkaan ollut, 3 esteestä eteenpäin vain. Aloitettiin hyppy-okseri suoralla jonka jälkeen hypättiin hyppy seinään päin ja siitä jaakotuksella mentiin kepeille, jotka olivat kuvan keppejen sijasta poikittain. Este nro 5 oli rengas, 6 hyppy kuvan nro 15, 7 hyppy kuvan nro 4 toisesta suunnasta ja sitten 3 putkeen. Siitä eteenpäin rata kulki kuin piirroksessa, 4 hyppy ulospäin, takaakierto vitoselle, putkeen, hypyn kautta 8:lle joka korvattiin muurilla. Loppu myös kuvan mukaisesti, 12 putkelta vielä toiseen suuntaan kepit ja hyppysuora.

Alla vielä kuva radasta lopullisessa muodossaan:

Radan alku oli siis tarkoituksella samanlainen kuin viikonlopun kisoissa (siellähän se kielto tuli kepeiltä..) Nyt sain kyseisen kulman sujumaan mallikkaasti ihan vain kaartamalla kauempaa. Muuten rata oli lopulta aika helppo, olin ehkä aliarvioinut meidät! Puuhkis teki pätevästi keppejä ja reagoi kivasti. Putkesta putkesta putkeen kohtakin meni moitteettomasti vaikkei neiti mikään putkihullu olekaan.

Keskiviikko 12.12. (maaginen päivämäärä)
Treenattiin tunti tavallisissa treeneissä Tallilla. Paikalle oli meidän lisäksi saapunut vain yksi maksi ja Anni + Hilma joten treeniaikaa jäi ihan mukavasti. Kas vain - valmentajamme oli keksinyt myös pistää meidät tekemään viikonlopun kisoissa epäonnistunutta radanpätkää. Sehän passasi: ei meinaan tehdä sitä virhettä uudestaan! Tällä kertaa alku tehtiin niistämällä kolmannelle hypylle, oikein kunnon merkkaus, josta sitten jaakottamalla kepeille. Kepeiltä leijeröitiin putkeen, jonka jälkeen loppurata oli helpompi. Eipä tullut kisoissa mieleenkään että putkellehan olisi voinut leijeröidä! No, ensi kerralla sitten...
Pahoittelen jälleen Paint-piirrustusta.
Ollaan me muutakin tehty kuin treenattu. Torstaina kävin hakemassa Taikalle ruokaa Mustista ja Mirristä ja illalla neiti saikin jo Minnin kanssa maistella yhden poronluun. Oli siinä valkoisessa koirassa veritahroja sen jälkeen...  Lenkkeilty ollaan tietenkin ahkerasti ja vähän koiratanssiliikkeitäkin otettu, sekä suunniteltu ensi kevään harrasteita ja tavoitteita. Enää neljä arkipäivää joululomaan ja niistäkin kahtena treenit!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti