tiistai 8. marraskuuta 2016

Voittajia

Joskus harvoin osuu käsiin viime viikonlopun kaltainen kisaviikonloppu. Perjantaina aloitettiin agilitykisoilla kotihallissa Tamskilla Lumon kanssa kahden radan verran. Ensimmäinen rata oli hypäri ja toinen agirata. Hypärille lähdettiin ilman paineita, kun LUVA on sieltä jo napattuna. Siinä kävikin sitten niin hassusti että tehtiin ensimmäinen nolla puoleen vuoteen (!!!) ja mentiin vielä voittamaankin (sij. 1/9.) Kylläpä tuntui ihan mielettömän hyvältä onnistua Lumon kanssa, kun agilityjumalat on piilotelleet niitä nollia meiltä jo pitkään. Myös agirata meni tosi hienosti, ainoa virhe oli kielto kolmosesteellä kun Lumo lenteli lähdöstään tapansa mukaisesti aika rivakasti kohti ääretöntä. Vaikka aikaa paloi korjatessa monta sekuntia niin silti about nelosta oli etenemä, eli olisi ollut varsin kivaisa ilman kieltoa. Rata oli aika haastava, niinkuin hypärikin, joten jäi ekstrahyvä fiilis siitä että onnistuttiin niin hyvin! Kyllä se luokkanousukin sieltä vielä tulee, nyt ollaan jo niin lähellä.
Voittonollaan asiaankuuluva palkintoposeeraus
Lauantaina jatkettiin kisaamista ja ajeltiin lumiseen Janakkalaan molempien naalien kanssa. Ilmoitin jossain mielenhäiriössä ne molemmat kisaaman freestylen AVO-luokkaan, vaikka ohjelmiakaan ei ollut tehtynä. Ei myöskään ehditty tässä välissä enää juurikaan treenailla, joten luotin vain siihen että tarpeeksi vahvoilla pohjilla kulkevat koirat pystyvät tekemään pidempääkin ohjelmaa. Ja pystyiväthän ne.

Ekana teki Lumo. Lumon ohjelma oli rakennettu hyvin simppeliksi, jotta sillä olisi mahdollisimman helppoa kehässä. Lumo oli aikamoisella pärinämeiningillä kisapaikalla, haukuskeli ja puuhaili kaikenlaista. Sain sen kuitenkin ihan kivasti viriteltyä työmoodiin. Ohjelmaa tehdessä se ei haukkunut KERTAAKAAN, mistä ihan jäätävän isot tykkäykset! Alku meni hyvin, mutta keskivaiheilla ohjelmaa aloin huomata että Lumo meinaa lähteä vähän lapasesta, joten jätin vielä pari vaikeampaa liikettä ohjelmasta pois ja korvasin ne helpommilla. Loppuasentoon mennessä Lumo lähti kaartamaan kohti tuomareita, mutta korjasi onneksi kun pyysin sen takaisin. Loppuasento jäi kuitenkin ottamatta oikein, mikä vähän harmitti. Kokonaisuutena Lumo kuitenkin teki hyvin ja koko ajan kontaktissa, ei haukkunut, ei turhautunut, ei jännittänyt, ja oli hirveän onnellinen pieni Lumo. Tämän huomasivat tuomaritkin ja erityiskiitosta saatiin kontaktista ja yhdessä tekemisestä ja iloisesta koirasta. Lisää toivoivat vaikeita liikkeitä, minkä tiesinkin. Saatiin kuitenkin tasan 160 pistettä (80+80) joka riitti KUMA:an ja näin ollen luokkanousuoikeuteen VOITTAJAAN! Sijalle 3 kipaisi Lumo myös.

Sitten oli Taikan vuoro. Taikan ohjelma meni aivan nappiin. Taika oli aivan hipihiljaa (!!), teki innolla, oli iloinen ja vauhdikas ja rentoutunut. Enempää en olisi voinut toivoa. Taikan ohjelma oli vain 1,5min pitkä, minkä johdosta sinne ei ihan hirveästi juttuja mahtunut, mutta kaikki mikä mahtui meni hienosti. Sen näki tuomaristokin ja Taika nappasi 164,67 pistettä, KUMAn, luokkanousun VOITTAJAAN sekä luokkavoiton! Niin sitä vaan kisattin ensimmäistä kertaa avossa ja napsaistiin molemmat koirat voittajaan. Lumo kahdella kisalla, Taika kolmella kun haettiin kaksi kumaa alosta. Vähän meinasi tippa tulla linssiin kotimatkalla. Ei meille tälläistä tapahdu.

Molemmat koirat ovat myös ensimmäiset roduissaan, jotka koskaan Suomessa nousevat koiratanssin korkeimpaan luokkaan. :)
FS AVO 160p KUMA sij. 3  ja 164,67p KUMA sij. 1  -> VOI
In other news, olen vihdoin syyslomalla opiskeluista kun harjoittelu loppui. Töissä käydään lomallakin, mutta lomaa se on opiskelulomakin. Ollaan käyty joka päivä pitkällä mettälenkillä, nähty kavereita ja chillailtu. Huomenna lähden vuorokauden minilomalle ilman naaleja, joten ne suuntaavat viihdyttämään porukoitani yhdeksi yöksi. Lauantaina sitten suunnataankin jo kisaamaan taas, tällä kertaa Lahteen!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti