torstai 17. maaliskuuta 2016

Lennän täysin omilla leveleillä

Viime viikolla treenivahvuudessa olivat molemmat koirat. Lumon tiistaitreeneistä laitoinkin jo edelliseen juttuun videonpätkän, teinin aiheena olivat siis yllätys yllätys juoksarit ja pieni tekniikkatreeni nimeltä "tule ohjauksiin, kiitos". Taika sen sijaan pääsi tiistaina ohjattuihin, sen kanssa tehtiin alla olevaa rataa valmentajan silmän alla ja pohdiskeltiin omia ja koiran sijainteja hankalissa kohdissa.
Minnan käsialaa taisi olla, mustia numeroita tehtiin
Taikan hommat sujuivat kuten yleensäkin, eli hyvin. Mitään erityisen hankalaa ei tullut, parille esteelle kokeiltiin eri reittejä ja esim 15:lle ehdottomasti parempi oli tulla ulomman siivekkeen ympäri, koska linja renkaalle oli silloin paljon parempi. Taika tuli hyvin ohjauksiin ja oli oma kiltti itsensä (tai sitten treenattuani ensin Lumon kanssa se tuntui jotenkin erityisen kiltiltä..)

En voi lakata ihmettelemästä miten hieno meidän uusi halli on!
Perjantaina hallille lähti vain Lumo, joka pääsi puuhaamaan ennen koulutettavaa ryhmääni. Videomateriaaliakin on kunhan saan sen joskus koneelle kepon kännykästä. Juoksariosumat oli jotenkin tavallista huonompia, mikä johtunee siitä että tehtiin seuran "huonolla" puomilla, joka on erilainen juosta ja tietääkseni eri mittainenkin kuin kumirouhepuomi. Osumia oli kyllä suurin osa, mutta osumat tuli ylemmäs ja kehnommin kuin yleensä. Tilannetta pitänee tarkkailla, mutta tähän ei auta muu kuin tehdä niitä toistoja erilaisilla puomeilla. Joskus tulee huteja eri mittaisilla ja pintaisilla puomeilla ja tulee varmaan tulemaan jatkossakin vielä jonkun aikaa ennen kuin Lumo oppii muuttamaan laukkojaan ja hakemaan rytmiä erilaisille puomeille, mutta en ota siitä painetta. Jos kisoissa tulee huti, kuten tuli viimeksi Tamskilla, niin sitten tulee ja tehdään hyvä suoritus loppuun asti siitä huolimatta eikä jäädä murehtimaan. Juoksarielämä on sellaista, pitää sietää pieniä epävarmuustekijöitä uran alkuvaiheessa. Pääosin Lumon osumat on kuitenkin osumia ja tutuilla puomeilla hyviä sellaisia, joten uskon kyllä että tästä vielä ihan kelpo peli tulee! Edellisen jutun videolla on Lumolle tyypillisiä puomisuorituksia, ja niihin olen varsin tyytyväinen jos tuollainen on lopputulos projektille.

Lumoa hymyilytti treenihallilla, koska onhan siellä nyt parasta!
Mutta perjantaina tosiaan Lumo teki radanpätkää johon kuului A-putki-erottelu, sekä jokusia puomeja. Lumo oli meiningeissä kuten tavallista ja huusi kuten tavallista. Hyvä treeni siis! Lähdöt oli hyviä huudosta huolimatta, ehkä ne vielä jonain päivänä toimii kisatilanteessakin. Keppikulmia myös tehtiin ja niillä Luun puuha on parantunut kyllä huomattavasti esim viime syksystä. Sunnuntaina mennäänkin kisaamaan Vantaalle, jos ei taidolla niin sitten tuurilla!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti