tiistai 23. helmikuuta 2016

Tunnistusjälkiseminaari Jyväskylässä

Viime viikonloppuna otettiin Lumon kanssa reissusuunnaksi Jyväskylä. Kahden viikon sisään tulee mahtumaan monta kaupunkia, vain pari päivää kotona, ja paljon julkisilla reissaamista. Jyväskylästä aloitettin, ja siellä olikin tiedossa the tunnistusjälkiseminaari, jota oltiin odoteltu jo pitkältä viime vuoden puolelta. Bussi Jyväskylään lähti kuudelta aamulla, Lumo nukkui koko matkan.

Seminaari oli erittäin antoisa. Lauantaina oli teoriaosuus, ja sunnuntaina ryhdyttiin sitten käytännön harjoitusten pariin. Lumo oli lauantainakin seminaaripaikalla, se chillasi lattialla ja kerjäsi rapsutuksia kaikilta. En lähde avaamaan teoriaosuutta tänne sen tarkemmin, muuta kuin että jos vähääkään kiinnostaa tunnistusjälki tai ylipäätänsä hajutunnistus, niin suosittelen ehdottomasti tutustumaan! Illalla paineltiin kuuden tunnin seminaarihommien jälkeen hotellille ja kierreltiin kaupungilla.
Lumo oli ensikertalaiseksi varsin mukava hotellikoira, kulki tottuneesti keskustassa ja käytti kaikenmaailman pyöröovia, hissejä ja ritilälattioita näppärästi. Yö sujui rauhallisissa merkeissä, molemmille oli oma sänkykin hotellihuoneessa. Aamupala oli parasta kuten aina, ja Lumo odotteli yksinolot ihan hiljaa huoneessa.
Pakollinen hotellin käytävä -poseeraus
Sunnuntaina sitten oli käytännön harjoitteluiden vuoro. Jakauduttiin pareiksi, joissa toinen parista oli kokeneempi koirakko ja toinen aloittelija. Parin kanssa työskentely sujuikin hyvin. Koirat työskenteli vuorotellen jotta saatiin kaikki mahdollisimman paljon irti koulutuksista. Lumon kanssa aloitettiin ihan nollasta, ja päästiin jo lopuksi erottelemaan lähtöhajua yhden tyhjän ja yhden kuuman purkin joukosta. Lumon päivän harjoituksista kooste löytyy täältä (klik!) tai tuosta alta.
Erittäin antoisa seminaariviikonloppu takana, ja kotimatka bussissa sujuikin väsyneissä merkeissä. Lumon kanssa jatketaan tunnistushommia tästä eteenpäin saatujen ohjeiden avulla, en malta odottaa mihin vielä päästäänkään. Nyt ollaan pari päivää kotona kunnes suunnataan talvilomailemaan pariinkin paikkaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti