perjantai 19. helmikuuta 2016

Leijeröintiä ja back to basics

Treeniviikko viipaloituna, olkaa hyvät! Tiistaina tavalliseen tapaan ratatreenit hallilla, alla olevaa Anun käsialan leijeröintirataa puuhailtiin. Treenasin ensin Taikan kanssa itsenäisesti ja sitten Lumon kanssa Lumon toistaiseksi viimeisillä ohjatuilla treeneillä. Päädyin vaihtamaan Lumon ryhmäpaikan Taikalle loppukaudeksi monenkin seikan vuoksi, mutta osin sen takia että treeneissä ollaan tehty ratoja, joissa on haastetta Taikankin kanssa. Taika aloitti nyt viime viikolla taas aktiivisen kunnonkohotuskauden, johon kuuluu myös kunnolliset treenit kerran viikossa. Tavoitteena sen kanssa on kuitenkin vielä ensi kesänä olla täydessä iskussa arvokisoissa, joten lomailu ja "joskus ja jouluna" treenaaminen saa nyt loppua ja lähdetään kasaamaan pakettia taas kunnolla kasaan. Lumo taas ei tällä hetkellä toimi parhaalla mahdollisella tavalla haastavissa ja pitkissä koutsatuissa treeneissä, vaan kaipaa vielä paljon "back to basics"-tyyppistä treeniä joka onnistuu multa itsenäisesti vallan hienosti.
 
Tiistaina siis leijeröitiin. Lumon kanssa oli vähän tatsi hukassa, eikä sen treeneistä jäänyt kauheasti raportoitavaa. Kontaktit oli hyvät ja Lumo haki hyvin esim. 28-29 putkesta putkeen kaukaa. Kepeille leijeröinnit eivät luonnollisesti silti vielä onnistu. Taika sen sijaan oli aika mahtava! Tehtiin 1-26 esteitä sen kanssa, ja taidettiin nollallakin pistää läpi kertaalleen. Olen yllättynyt miten hyvin Taikalta meni molempiin suuntiin kepeillehaut leijeröinnistä (olin puomin toisella puolella, muuta mahdollisuutta ei oikein olekaan) huolimatta. Taikalla oli kunnon meininki päällä muutenkin, se huuteli mulle kaiken maailman rumuuksia. 
(c) Anu Rantanen
Tänään eli perjantaina treenattiin jälleen. Lumon puuhan aiheena oli vaihteeksi puomin juoksarit, sitten se teki paria pätkää tuosta radasta (1-5, 8-11, 21-20-puomi-hyppy-28) ja kuudella kepillä kepeillehakuja eri esteiden kautta ja kulmista. Raahasin kepit ihan keskelle kenttää, jotta ympärillä oli mahdollisimman paljon kivoja hämyesteitä, mutta Lumon piti silti erotella sieltä kepit ja hakea niille. Yllättävän hyvin sujui, vaan pari kertaa valitsi muurin keppien sijaan, muuten löytyi hyvin riippumatta suunnasta. Otin myös vauhdista jarrutuksia suoraan kepeille, nekin toimi vaikka kisoissa on pari kertaa ollut ongelmaa niissä. Näitä lisää!

Taika teki tänään vaan puomin kontaktia vaihteeksi, erilaisista tilanteista ja mun eri sijoittumisilla. Hyviä oli, kun vaan olisivat kisoissakin yhtä hyviä! Tehtiin myös vippausta, koska se ei yksissä treeneissä syksyllä oikein lähtenyt niille. Nyt kyllä lähti, eli muistissa on. Hiki tuli ohjaajalle ainakin kun parin koiran treenit kiskaisi aamutuimaan ja sitten lenkille mettään.
Tokoiltukin on vaikka mitään ei myönnetä

2 kommenttia: