lauantai 22. elokuuta 2015

Käännöksiä ja muutoksia

Havaitsin eräänä päivänä ettei Lumon kanssa ole oikeastaan tehty käännöksiä ollenkaan. Takaakierron se osaa, mutta mitään muuta ei ole erikseen tehty. Otin tämän päivän funktioksi keskiviikkona valkkutreeneissä, joissa Lumo oli tuuraamassa jo viikon treeninsä tehnyttä Taikaa. Päivän agendana oli siis saada Lumo kääntymään hyvin, ja sitä lähdin työstämään tällä kertaa merkkaamalla takaakiertohyppyjä ja kokeilemalla paljonko se kestää merkkaus+lähtö -tyylillä etäisyyttä. Se kesti yllättävän paljon!
Yllä olevasta siis aloitettiin, lähetin koiran takaakierrolle, merkkasin, ja poistuin. Oli aika helppo, vaikka mun olikin vaikeaa ymmärtää että sitä ihan oikeasti ei tarvitse hyysätä siellä hypyllä, merkata vaan ja poistua niinkuin mitä tahansa koiraa. Ei se ole vauva enää!
Siirryttiin takaakierto+merkkaus+persjättö -yhdistelmään että saisin itsenikin vähän kiireemmin liikkeelle sieltä merkkailemasta. Tässäkin suurin haaste oli taas oma kuppailuni, Lumo nimittäin tuli merkkauksiin todella hyvin! Vauhtia otettiin suorasta putkesta jotta koira pitäisi saada ihan oikeasti vauhdista reagoimaan käännökseen. Ja sehän teki!
Päivän viimeinen vaikeusaste. Kaksi kertaa sama putkeen, välissä yksi normihyppy. Hyvin Lumo reagoi eikä kertaakaan kieltänyt, eli varmaan olisi kestänyt vielä nopeampiakin lähtöjä. Hienot innovatiiset kuvat ovat selittämässä paremmin kuin sanallisesti osaisin.

Lopuksi tehtiin vielä pari toistoa keppikulmia, alla olevasta kuvasta 6-7 ja 22-23, hyvin haki ja pujotteli vaikka otin etäisyyttä! Kotikepeillä se on kyllä nopeampi, pitäisi yrittää päästä tekemään mahdollisimman monia eri keppejä, huomaa että se on tottunut eniten meidän kotikeppeihin ja on inasen epävarmempi uusilla kepeillä. Kulmat oli kyllä aika uusia, en tiedä onko tuollaisia tehty ennen, mutta niissä ei ollut mitään ongelmaa ja naali tunki vaan menemään reteenä.
Muutoksia -osa otsikosta viittaa lähinnä uudelleen käynnistyneeseen kouluun ja talvikauden lähestymiseen. Toinen vuoteni koulussa on vaikeampi, raskaampi ja kiinnostavampi kuin ensimmäinen, ja tälläkin viikolla on uhraantunut aika monta tuntia esimerkiksi aivohermojen ja polven traumojen parissa. Tämä luonnollisesti vähän vaikuttaa koirienkin elämään, mutta lenkkejä ja treenejä on täytynyt vaan siirtää vähän erilaisiin ajankohtiin. Eilen aamullakin treffattiin Veera laumoineen Lukonmäessä lenkillä kello 7. Etenkin Lumolla oli sikahauskaa! Muutenkin tällä viikolla on nähty paljon koirakavereita lenkkien ja muiden ajanviettojen merkeissä.
Talvikaudeksi Lumo pääsee viikoittaiseen ryhmään valmennettavaksi, jota odotan innolla. Taikan kanssa keskitytään pitämään kuntoa yllä, kisaamaan ja treenaamaan omatoimisesti, sillä valmennusryhmäajat ovat nyt meidän osalta ohitse. Taika ei enää vaadi viikoittaista raskasta treeniä, vaan pyrin pitämään sen jo vähän kevyemmällä että se olisi agilitykunnossa vielä vuoden-parin päästäkin.
Joku hullu villieläin juoksee vasemmassa nurkassa
Aamulenkki paras lenkki
Ilmoitin molemmat koirat lauantaille Sastamalaan kisaamaan, joten tiedossa on ekat varsinaiset kisat ikinä kahden koiran kanssa! Katotaan riittääkö reisivoima! Lumo pääsee siis kolmansiin kisoihinsa, tavoitteena on edelleen pitää hauskaa ja katsoa missä mennään. Taikan tavoitteena on osua jollain radalla puomin kontaktille. ;)
 Tälläisenkin huomasin saavani klikkailla TODELLA pitkästä aikaa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti