sunnuntai 12. tammikuuta 2014

2x0, SM-kisoissa nähdään!

Kisattiin tänään kolmen startin verran Lempäälässä, ensimmäistä kertaa sairasloman jälkeen. Kolmesta startista kaksi poikivatkin meille hienon SM-nollan! Ensi kesänä suuntaamme siis kotikisoihin!

Ensimmäinen rata oli hyppyrata, eikä mitenkään huomattavan vaikea. Juostiin nollana maaliin, aikaan -4,60s, etenemällä 4,27, sijalle 8/43. Hieno Taiksutin pinkoi hyvin vaikeatkin kohdat ja ohjaaja kiljui asiaankuuluvasti maalissa! Alla on video, joka tosin alkaa vasta kai viidenneltä esteeltä.
Toinen rata oli agirata, eikä vaikuttanut mitenkään mahdottomalta. Ongelmat kuitenkin alkoivat jo hankalasta keppikulmasta, josta otimme kiellon. Taitai teki tosi kivasti kaikki kontaktit, jopa puomin onoffilla odotti oikeasti lupaa! Loppumetreillä pakka kuitenkin hajosi, eikä tästä startista jäänyt juuri kerrottavaa jälkipolville, tai näkemistä lukijoille. (Paitsi se, kuinka ohjaaja unohti mennä rataantutustumiseen...)

Kolmas rata oli vaikein, ja kauhistelinkin sitä jo medejen puuhatessa sen parissa aiemmin. Taitai oli vähän vauhkona ennen radalle menoa, veikkaan että joku koira oli käynyt sen häkillä poissaollessani, koska se suhtautui epäileväisesti ympäröivään menoon. Totesi kuitenkin, että agility voittaa kaikki surut, ja lähti tyytyväisesti kiljuen radalle. Ja tyytyväisyys jatkui loppuun asti! Taitai haki hienosti kepit pahasta kulmasta ja pujotteli hyvin, otti jopa kaikki kontaktit oikein (tosin keinulla olisi saanut odottaa kauemminkin). Itse unohdin A:n jälkeen tehdä persjätön, joten hypylle tulikin sylkkäri ja keinun jälkeen valssi, mutta hätäratkaisu paras ratkaisu, sillä nollanahan se loppuun juostiin!
Radalla tuli tuloksia 13:lle koirakolle 47:stä, ja nollia  8 kpl. Rata oli monille tosi paha, eniten virheitä tuli putki-puomi erottelussa, jonka itse vedin hyvin varmanpäälle. Nolla kipitettiin aikaan -8,24s etenemällä 4,22m/s, enkä voisi kyllä tyytyväisempi olla! Näillä eväillä on hyvä jatkaa huipusti alkanutta kisakautta eteenpäin, samalla vähemmillä paineilla: SM-NOLLAT KASASSA!
Erityisonnittelut Tinkalle ja Minna-Kaisalle valioitumisesta samaisella radalla, ihan huikea juttu!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti