lauantai 4. tammikuuta 2014

Huuda, huuda ilosta!

Vitsi mikä treeniviikko! Vuoden ensimmäinen, mutta ei todellakaan viimeinen. Neljänä päivänä treenataan tällä viikolla agia, huomenna on vielä Timo Liuhdon koulutus.

Keskiviikkona oli eka treenipäivä. Kaksi tuntia vietettiin hallilla ryhmän kanssa, puhteena oli estehakuisuus/irtoamisharjoituksia, sekä niihin liittyvä radanpätkä. Irtoamisharjoituksena oli kaksi mutkaputkea vastakkain, ja niiden väliin vielä lisättiin hyppy myöhemmin. Estevälit olivat pitkiä, ja pointtina oli lähettää koiraa putkesta putkeen seisten itse keskellä hypyn kohdalla. Taika oli aikas pätevä, ja lähti hyvin kaikilla harjoituksilla.  Kokeilin myös lähettämistä hypyn takana hetsaamalla, joka parin putken suulle palkkauksen jälkeen sujui hyvin. Rata oli hauska, ja päästiin ensimmäistä kertaa kunnolla käyttämään backlappiä radalla! Toimi hyvin, backlapillä koira vietiin hypyltä kepeille harhaesteiden ohi näppärästi.

Torstaina olikin sitten valkkutreenien vuoro. Treenit veti Ilona, jonka käsialaa rata oli. Teemana olikin sitten kunnon kinkunsulatus, ja esteitä radassa oli 40 kappaletta. Itse menin paikalle vahvasti flunssaisena, mutta annoin itselleni luvan treenata kun kuumetta ei kerran ollut. Flunssa tuntui kyllä juoksukunnossa, mutta vautsi mitkä treenit saatiin silti tehtyä! Rata itsessään ei ollut profiilinsa puolesta kovin haastava.

Ensin meinasi olla vähän ohjaajan pakka hukassa, sillä 40 estettä oli tälle pääkopalle liian monta opittavaksi hetkessä. Taika oli kuitenkin super, ja tykitti menemään kunnon naalina. Erityisen hienoa oli Taitain puomi: siis hitto soikoon, toi koirahan osaa puomin! Juoksi aivan täysiä onoffille, toppasi kerrasta ja käskyn saatuaan pinkoi täysiä matkaan. Vautsi!

Ennen toista kierrosta joku nimeltämainitsematon idiootti päätti ampua raketteja treenihallin vieressä. Taikan pakka oli parikymmentä minuuttia ihan sekaisin, se tärisi ja läähätti. Kuitenkin alkoi palautua, ja kun mentiin toiselle kierrokselle pystyi se tekemään taas töitä hyvin. Tyytyväinen olin noinkin nopeaan palautumiseen, Taitailla kun on pitkä historia paukkuarkana koiraeläimenä.

Toisella kierroksella vedettiin nollateemalla koko 40 estettä läpi. En nyt muista tuliko ihan nollaa alle, mutta melkein ainakin! Taiksu oli ihan super ja veti täysiä, pari kertaa sikaili alas kontaktilta, mutta korjasi seuraavalla yrityksellä. Lopetettiin treeni onnistumiseen ja lähdettiin saman tien lämppälenkin kautta kotiin, ettei vain saataisi enää enempää ilotulituksia niskaamme. Hirmu hyvä fiilis jäi!

Tänään, eli lauantaina, oltiin taas hallilla. Tällä kertaa Taiksun kanssa tehtiin vain kepeillehakua hetsaamalla eri kulmista, sekä juoksu-A:ta. Juoksu-A oli ihan moitteeton, pisteet siitä! Hetsaamalla lähetin Taikaa eri kulmista ja eri etäisyyksiltä kepeille, ja pääsääntöisesti sujui hyvin. Todella kaukaa lähettäessä puuhkis päätti ottaa häiriötä treenikaveri Pipasta, joka ei käynyt päinsä, joten helpotin välillä tehtävää. Lopetettiin onnistuneeseen toistoon varmaan lähemmäs kymmenen metrin matkalta, vau!

Tehtiin myös tokoa. Seuruuta muutamalla 90 asteen käännöksellä, ja jäävistä seisomista. Hieno! Paneuduttiin myös hyppyyn, johon pitäisi paneutua vielä muutamaksi lisätunniksi... Hypylle tarvitaan lisää vauhtia, tai paremminkin vauhti pitäisi yhdistää järkeen. Mutta rutiinia, rutiinia!

Huomenna taas! Can't wait!
Ja niin:


Mä nautin siitä tunteesta kun sanon hyvää huomenta
                                         Ja näen jotain riemua ohikulkijan ilmeestä
Mä tanssin yksin kadulla
Ja pidän ovet avoinna
Ja nautin joka hetken jälkeen lisää elämästä
(Haloo Helsinki - Huuda)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti