sunnuntai 7. huhtikuuta 2013

Temppurinki, osa 1: Purkit

"Temppurinki
Temppuringin ideana on vahvistaa koiran ja ohjaajan välistä suhdetta, tarjota koiralle aivotyötä, tukea koiran itseluottamusta pystyä selviytymään annetusta tehtävästä ja kehittämään kropan hallintaa ja syvien lihaksien vahvistumista.
Ideana on, että valikoiva määrä koirakoita ottaa osaa ja viikottain (tai ringissä olevien itse määräämässä ajassa) on opeteltavana uusi temppu. Opetettavat temput ovat osallistuvien koirakoiden itse päätettävissä (kaikki saavat ehdottaa ja arvotaan opetusjärjestys) ja opetusajan mennessä umpeen tempusta on oltava video todistusaineistona."


Ensimmäisen tempun sai määrätä Suvi ja se kuului näin:
"Ota kolme mukia (muovisia, kertakäyttö tai antiikki ihan mistä kukin tykkää). Piilota nami yhden mukin alle. Sekoita mukit tai laita nami niin, että koira ei näe minkä mukin alla se on. Koiran pitäisi hajun perusteella löytää oikea muki ja merkata se laittamalla tassun tai kuonon sen päälle (ei kaataa tai ottaa suuhun tai muuta riehumista). Myös tassulla koskeminen kelpaa mut idea ei oo mukin tuhoominen raapimalla :D Sen jälkeen mukin voi nostaa ja antaa koiran ottaa nami. Tämän pitäisi onnistua kaksi kertaa peräkkäin, jotta todistetaan, että koira ei valitse mukia ihan summittaisesti."

No, ei mennyt ihan niinkuin Strömsössä tai elokuvissa, tai missään muussakaan. Taikan yritys keskittyi lähinnä satunnaisten mukien eli kippojen tökkimiseen ja mamman silmiin tuijotteluun "tökkäsin, saaks karkkii?" Ehkä tätä treenataan vielä vähän, nyt ei kauheesti ehditty sillä ollaan käyty monina iltoina treeneissä tai pitkillä metsälenkeillä. Tässä kuitenkin video huumorin vuoksi:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti