sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Mätsärireissu Lempäälään

Tänä aamuna päätettiin lähteä Suomen Mittelspitz ry:n järjestämään mätsäriin Lempäälään Taikan kanssa. Aamulenkin jälkeen jätettiin melkein-oma-hoito-mäyrä-Minni kotiin nukkumaan ja lähdettiin paikalle.

Odottelua piisasi heti alkuunsa. Saatiin numero 32 pienissä aikuisissa, juteltiin mukavan mitteli-ihmisen kanssa, vastattiin lukemattomiin rotukyselyihin ja päästiin kuin päästiinkin pariarvosteluun kehään. Meidän pariksi sattui pienen pieni chihuahua, joka tuntui olevan aika täpäkkä. Yllätyksekseni Taika seisoi tosi kivasti ja kävelikin nätisti, tosin vähän veto päällä, eikä alusta ollut paras mahdollinen. Pöydällä arasteli miestuomaria, mutta tuomari oli mukava ja antoi rauhoittua rauhassa eikä yrittänyt väkisin lääppiä. Hyvä pöytäkokemus!

Chihun kanssa käveltiin yhdessä edestakaisin, taisin yhdessä välissä vaihtaa Taikan väärälle kädelle, mutta muuten meni kivasti. Loppuseisotuksen jälkeen tuomari sanoi meille että molempien koirat kävelevät kuin sotilaat kerrassaan. T kieltämättä vippoo etutassujaan kun kävelee namin toivossa. Meille kuitenkin osoitettiin punainen nauha ja chihulle sininen.

Sinisten ryhmä oli ensin joten jouduttiin taas odottelemaan. Punaisten kehään päästessä naaliainen oli jo vähän kyllästynyt seisoskeluun ja koitti esitellä istumistemppujaan, menipä maahankin pari kertaa. Kivasti kuitenkin seisoi sitten tiukan paikan tullen. Kävely meni ihan hyvin, veti vähän liikaa kun vauhti oli hiukan hidas meille. Tuomari kävi vielä tervehtimässä koiria, meitä kahdesti, kummallakin kerralla Taika väisti hiukan. Ilmeisesti tämän perusteella meidät käteltiin ulos tuloksella PUN ei sij.

Oli kyllä hyvä käydä vähän treenailemassa kehäkettuilua, vaikka se ei mun sydäntä lähellä olekaan. Kesällä on kuitenkin suunnitelmissa käydä jossain näytelmöimässä. Itse reissu ei mennyt ihan niin kuin elokuvissa, sillä mätsäripaikalta ei niin vain päästykään pois ja päädyttiin pari tuntia odottelemaan Taikan kanssa Lempäälän maastoissa. Tulipahan lenkki heitettyä ja aurinkoa otettua! Muutenkin viikonloppu on ollut lenkkiä ja aurinkoa täynnä, kevät on vihdoin täällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti