keskiviikko 29. elokuuta 2012

Metsävaellusta, maastojuoksua, treenejä ja flunssaa

En olekaan tainnut kertoa mun ja Taikan epävirallisemmasta harrastuksesta: metsävaelluksesta/-juoksusta.
Sunnuntaina käytiin taas normaaliin tapaan juoksemassa/vaeltamassa, Kaupin metsässä. Ollaan yritetty tehdä kunnon retki vähintään pari kertaa viikossa, se on mahtavaa liikuntaa meille molemmille ja Taikalle oikea henkireikä :) Tehtiin normaalin mittainen, n. 5-6 km lenkki vaikeassa umpimetsämaastossa, johon sisältyi myös kukkuloita ja kiipeämistä vaativia nousuja.  Pidän Taikaa aina maastoreissuilla irti, se pysyykin mukana nätisti ja juoksee yleensä n. 3-10 metrin päässä edellä. Ollaan pyritti kulkemaan mahdollisimman haastavassakin maastossa, jolloin tosin juoksu vaihtuu kaikilla raajoilla kiipeämiseksi. Taika on ketterämpi kuin minä, ja pääsee vaivatta hyvinkin jyrkät kalliot ylös, odottelee sitten laella ihmetellen mun ilmeistä hitautta.


 T pääsee siellä käyttämään lihaksistoaan ihan eri tavalla kuin tavallisilla hihnalenkeillä (jotka tosin ovat meillä aika minimissä, pidän sitä paljon irti) ja tietysti nauttimaan lähes koskemattomasta luonnosta mun kanssa. Toiveissa meillä onkin päästä vaeltelemaan/juoksemaan pidempiäkin matkoja myös muihin metsiin, ensi kesäksi ollaan salaa kaavailtu jonnekin pohjoiseen lähtemistä. Taika on eniten elementissään juurikin syvällä metsissä, ihmisistä kaukana, vaikeassa maastossa. Ja myönnän itsekin nauttivani siitä.


 Kaikki kuvat olen ottanut viime perjantaina, kun tehtiin vähän lyhyempi reissu ja otettiin vaihtelun vuoksi Minnikin mukaan. Taika oli selkeesti hämmentynyt Minnin mukaantulosta, mutta pomppi ja ilakoi silti, veti muutamat juoksuhepulitkin (kuten asiallista on.)


Puskassa oli joku jännittävä eläin. Se oli pakko koittaa metsästää!


Klik klik kuvia suuremmaksi.
Maanantaina sitten agitreenattiin Niihamassa, tehtiin jotain helpohkoa takaakierto-painotteista rataa. Taika tekee takaakierrot niin varmasti, että niitä ihan ylpeydellä esittelin! Otettiin myös keinua, edelleen namilätkäpalkalla, ja pikku-susi teki huipusti nekin! Onnistuin kuitenkin nappaamaan itselleni jostain äkäisen flunssan, joten tiistain koiratanssitreenit jäivät välistä ja tänään makaan sohvanpohjalla. Nyt on vaan keskityttävä lepäämiseen vaikka tekisi mieli mennä treenaamaan, en tiedä päästäänkö vielä huomennakaan. Lauantaina on pakko olla terve, koska tiedossa on matka Nuorten SM-kisoihin! Nyt pari päivää Taika joutuu tyytymään kotona nukkumiseen, lyhyisiin lenkkeihin (ja muihin lenkittäjiin kuin minuun.) Saapahan levätä ennen viikonloppua.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti