lauantai 18. elokuuta 2012

Agilitykisat 18.8. ja -esitykset 16.8.

Tällä viikolla on ollut tapahtumia vaikka muille jakaa!
Maanantain normaalien agilitytreenien ja tiistain koiratanssitreenien jälkeen torstaina oltiin lupauduttu Taikan kanssa Koivistonkylään agilitynäytöksiin. Näytöksiä oli kaksi, klo 18 ja 19, sama rata molemmissa. Rata oli suht. helppo perustasoinen pyöritys. Kello kuuden esitys ei mennyt ihan putkeen, jouduin aloittamaan kepit alusta kahdesti kun T jätti ne kesken, ja yhden putken se sujahti väärään päähän.. Ihmisillä oli kuitenkin katsomon naurumäärästä päätellen hauskaa ja se kai oli tärkeintä! Klo 19 esitys sujuikin sitten paremmin, yhtä keppikieltoa lukuunottamatta rata meni puhtaasti ja ihmisten kommentit hymyilyttivät mua taas. "Kato äiti toi oli se esityksen nopein koira." "Noi on varmaan ammattilaisia." Oli hauska nähdä välillä ei-koiraihmisten reaktioita meidän tekemiseen ja ottaa vähän erilainen treeni Taikalle.

Lauantaina eli tänään olikin sitten TaKUjen järjestämät agilitykisat Hervannassa. Mentiin sekä A- että B-radalle, koirakoita oli noin 15 kummassakin kisassa, molemmat oli normiratoja. Onni ei kuitenkaan suosinut meitä tänään ja molemmilta radoilta tuli hylky.
Ensimmäinen rata meni sähläämiseksi. Taika oli aivan tajuttoman hyvässä vireessä ja vauhdissa, mutta mä en ollut tarpeeksi terävänä paikalla. Hylky tuli heti neljänneltä esteeltä kun T sujahti väärästä päästä putkeen, vaikka oikea pää olisi ollut ihan kuonon edessä. Meillä oli kuitenkin tosi hauskaa, kuten varmaan yleisölläkin! Nollia ei tehty radalla kuin yksi.
Toinen rata oli teknisesti hankalampi kuin ensimmäinen. Heti alussa oli vaikea kulma putkeen kun edessä olisi ollut tarjolla A. Moni koira ottikin kontaktille karatessaan hylkyn. Alkurata meni mahtavasti, Taika oli mahtavassa vireessä edelleen ja ohjaajakin hereillä. Keinu oli kuitenkin vihollinen ja T päätti että se on paha ja hyppäsi kesken keinua pois. Otin sitten keinun uudestaan kammojen välttämiseksi joten hylky tuli. Harmitti paljon koska loppurata meni taas mahtavasti, paitsi että luulen T:n jättäneen puomin kontaktin ottamatta vauhdin oltua liian kova. Pitää treenata erityisesti puomin alastulokontaktia ennen SM-kisoja, se on nyt saatava kuntoon. Taika irtosi hyvin, se teki viimeiset kaksi estettä täysin itsenäisesti kun olin niin kaukana, olin siitä tosi ylpeä. Kolmosluokkaan nousu jäi kuitenkin upeasta vauhdista huolimatta haaveeksi, katsotaan sitten nuorten SM-kisoissa kahden viikon päästä ;)

Illalla käytiin vielä tekemässä maastolenkki vapaana joten nyt Taika makaa sohvalla reporankana. Huomenna lenkkeillään metsässä hillitysti ja maanantaina palaillaan sitten taas treenikentille jotta ollaan nuorten SMeissä huippukunnossa! Lataan tänne vielä kisavideon tältä päivältä kunhan saan sen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti