maanantai 24. tammikuuta 2022

Loitsun ja Toinin luustokuvat, Vinha liittyi laumaan

Vuosi 2021 oli koirarintamalla tapahtumarikas, vaikka k-tilanteen vuoksi normaaliin kisatahtiin ei päästykään. Lumon kanssa kuitenkin päästiin lyhyempi kausi aksakisailemaan, ja osallistumaan SM-kisoihin. Lumo sai myös ensimmäisen SERTin näyttelyistä (mitääää), sekä ekan hyväksytyn rallyn avoimesta luokasta. SM-nollia nappailtiin myös vuotta 2022 varten jo 6/8, ennen kuin jäätiin kisatauolle steriloinnin & nisän poiston vuoksi. Kisakentille palaillaan näillä näkymin helmikuussa.

Alkuvuodesta Loitsu täytti vuoden ja Toini kaksi, ja ne molemmat luustokuvattiin. Molemmilla polvet 0/0 ja lonkat C/C, molemmilla siistit, mutta matalat maljat. Toinilla kyynärät 0/0, mutta Loitsulla valitettavasti 1/0. Myös Loitsun nollakyynärä on rajatapaus. Loitsu myös selkäkuvattiin virallisesti LTV0 & VA0. Toinin selkä kuvattiin extempore-ratkaisuna epävirallisesti VA0, mutta LTV-alueella näkyy muutosta. Nikama on vähän siinä ja siinä, onko se epäsymmetrinen vai ei, mutta saattaisi tulla LTV3-tuloksena takaisin. Jokatapauksessa muutosta siinä on, vaikka Toini onkin oireeton. Tämä aiheuttaa rajoitteita Toinin jalostuskäytölle (ehdottomasti pitäisi olla LTV0 kumppani, ja löydä nyt kleineissä sellainen...), joten toistaiseksi hommat ovat pohdinnan tasolla. Molemmat menevät nyt alkuvuodesta silmätarkkiin, ja mietitään sitten jatkoa. Haastavaa näiden rotujen kanssa, joista luustodataa ei ole juurikaan olemassa. Nämäkin jos olisi jättänyt kuvaamatta ja ottanut vain polvet, niinkuin molemmissa roduissa tyypillisesti tehdään, olisi kaikki info jäänyt saamatta, ja koirat vaikuttaisivat täydellisen terveiltä. 
Loitsu 1v, kuvat Niina Murisoja

Loppuvuodesta jengiin liittyi vielä pieni kleininarttu Vinha! Oranssi Vinha (Tuohipirtin Vinhatuuli) on meillä yhteisomistuksessa, mutta asuu pääasiassa Toinin kanssa Tampereella. Vinha on varsin aktiivinen ja reipas tyyppi, paljon Toinia ja Taikaa vilkkaampi ainakin tällä hetkellä. En usko siitä kasvavan kovin suurta. Nyt vajaan 5kk iässä se on noin 25-26cm korkea.

Vinha pentuna, kuvat Tuohipirtin jengi

Muina viime vuoden uutisina Loitsu kävi myös ensimmäisessä aikuisiän näyttelyssään tuloksilla ERI SA, PU-2 & SERT. Taika kierteli muutaman näyttelyn, ja oli kaikissa ROP-VET tai VSP-VET.

Taika kleinierkkarissa, kuvat Eveliina Nokelainen

Loitsu on avannut myös agilitykisauransa muutamalla hypärillä, paras tulos tähän asti on femma. Loitsun vuoden paras saavutus onkin se, että se mitattiin miniksi (34,9cm!) Taikakin kävi kerran aksakisoissa tänä vuonna, ja tuli siellä toiseksi kleinien rotumestaruuksissa.
Loitsun kanssa Etelässä treenaamassa

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti