keskiviikko 23. elokuuta 2017

Uusia tuulia

Elokuu lähenee loppuaan (outoa!) ja sitä myötä ilmeisesti kesäkin. Olemme parhaillaan ansaitulla neljän päivän lomalla (tosin flunssassa), ennen lähtöä viimeiseen työharkkaan ennen valmistumistani. Oppari on valmis, tai ainakin palautan sen perjantaina. Uskomatonta mutta totta!

Syksy tuo mukanaan muutoksia, tai tavallaan paluuta vanhaan. Lopetin juuri viimeiset kurssini, joten jatkossa en ole enää työkseni agilitykouluttaja, vaan jatkan agilityn parissa puhtaasti harrastuksena. Tämä tuntuu erittäin luonnolliselta valinnalta. Pidän kovasti kouluttamisesta ja tykkäsin työpaikastani hirveästi, mutta aika ja energia ei vaan riitä kaikelle, ja alkoi olla itsestäänselvää että joudun lähiaikoina valitsemaan teenkö agilityjuttuja työkseni, vai haluanko panostaa omaan tekemiseeni, treenaamiseen ja kisaamiseen. Valitsin jälkimmäisen, koska kuitenkin lähtökohtaisesti sydämeni sykkii ensisijaisesti omille koirille, niiden kanssa treenaamiselle ja kisauralla kehittymiselle. Valinta tuntuu oikealta. Yksi seuramme ryhmä minulle jää koulutettavaksi, joten pääsen heidän kanssaan kuitenkin purkamaan koulutusintoani, mutta vain harrastuspohjalta.
Vikaa kertaa työpaikalla
Syksy tulee olemaan opiskeluiden suhteen kiireinen, mikä osin vaikutti myös päätökseeni lopettaa työkseni kouluttaminen. Jos on jo päivästä kahdeksan tuntia kouluhommissa kiinni, niin haluaa säästää illat mahdollisimman hyvin vapaa-ajalle, koirien kanssa ja ilmankin. Odotan tulevaa syksyä tosi innolla, sillä tuntuu että pitkästä aikaa pääsen kunnolla kiinni säännölliseen harrastamiseen ihan viikkoryhmätasollakin, kun pystyn sitoutumaan aikoihin. Lumolle on jo ryhmäpaikka agilityyn kaverini kouluttamasta ryhmästä, ja olen hakenut sille myös tokoon ryhmäpaikkaa. Agilityryhmässä aloitimmekin jo. Taikan kanssa jatkamme kisaamista niin kauan kuin se tuntuu hyvältä, ja se pääsee treenaamaan pieniä juttuja Lumon treenien yhteydessä. Varsinaisesti Taika ei kuitenkaan enää säännöllisesti treenaa, vaan lähinnä pitää kuntoa ja taitoja yllä, sekä juoksee pallon perässä putkissa :) Kunto onneksi rakennetaankin jossain aivan muualla, kuin agilityradalla.

En tiedä olenko ikinä ennen ollut kesän loppumisesta näin innoissani! Meillä on niin paljon kiinnostavia suunnitelmia syksylle ja talvelle, on paljon treenattavaa ja hirmuinen into treenata. Molemmat koirat on myös jo ilmoitettu piirinmestaruusjoukkuekisaan, ja ainakin Taikan ilmoitan myös yksilöön. Muutamat normikisatkin on jo laitettu kalenteriin, joten kisatauolta palataan näillänäkymin reilun kahden viikon päästä. Lumon kanssa käytiin viikko sitten myös koiratanssikoulutuspäivässä, josta saatiin hirveästi uusia ideoita treeneihin etenkin sivuaskeleiden, peruutukseen positioissa ja ison ympyrän suhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti