perjantai 7. huhtikuuta 2017

Hulluuden highway - EO-karsinta Tornio

Hulluilla on halvat huvit ja idiootit maksaa omistaan? Toisin sanoen viime perjantaina otettiin nokka kohti pohjoista Tornioon. Yhdeksän tunnin ajomatkan ja yhden hajonneen auton myötä päästiin kuin päästiinkin perille. Majoituttiin keskustan tuntumassa olevassa bed&breakfastissa, josta oli vajaa viisi kilometriä kisapaikalle Vauhtikoira-areenalle, jonne käveltiin sitten lauantaina aamusta.

Lyhyesti ja ytimekkäästi: Taika ei osannut keppejä. Taika veti joka ikisellä radalla tokaan väliin, eikä osannut korjata edes pyydettäessä. Mietin jälkeenpäin olisiko keppien väri voinut vaikuttaa, kun en kyllä kotona saa sitä millään tekemään moista virhettä. Mene ja tiedä. Taikulla oli kuitenkin hirveän hauskaa.

Lumo oli päivän yllättäjä! Ekalla radalla teinikoira sinkoili pitkin ja poikin putkiin, mutta tokalle radalle oli ääni muuttunut kellossa. Hylky johtui ihan vaan mun puuttuvasta ohjauksesta takaakiertoon keppien jälkeen. Vikalla radalla Lumo oli jo selkeästi vähän väsynyt, mutta tsemppasi hyvin ja pysyi ohjauksissa. Sieltä tulikin sitten nolla, jolla sijalle 12! :) Pisteille ei aika kuitenkaan riittänyt, sen verran levisi kaarrokset ja oltiin jo väsyneitä kun kaikista nopeimmat koirat teki kaikki nollia jonka ansiosta sitten aika kiristyi tosi tiukaksi. Taikalla ei olisi ollut asiaa tällä radalla lähellekään top 15 koiran aikoja, että sinänsä ei jäänyt keppivirhe niin harmittamaan. Mutta ihan super ylpeä olen teinikoirasta! Siitä tulee vielä ihan oikea agilitykoira. Kun vaan oppisin olemaan sen arvoinen ohjaaja.

Klikkaa videoon!
Lauantaina illalla majapaikassa olikin sitten aika rauhallista koirasakkia kymmenen tunnin kisapäivän jälkeen. Sunnuntaina mentiin vielä kisapaikalle jännäämään kaikki medit, josta tulikin kiintoisa skaba. Kotiin ajeltiin ehjällä autolla, ja puolilta öin päästiinkin perille.
Oliko hullua lähteä? Joo. Lähtisinkö uudestaan? Totta hitossa.

Etenkin Lumon kanssa tekemisestä jäi ihan super hyvä mieli. Oltiin tiimi! Eikä hankalat EO-radat olleet meille liian vaikeita! Kaikki juoksukontaktit onnistui, myös alla olevan kuvan mukainen jossa puomilta mentiin suoraan kepeille ja tein väliin valssin. Ihan täydellinen osuma.
Keskiviikkona piti heti päästä testaamaan Taikan keppejä ja Lumolle vähän helppoa treeniä ja paljon leikkiä taas lauantain kisoja ennen. Taikan kepithän oli ihan täydelliset. Tottakai, kun ei oltu enää Torniossa. Mutta lähtisin uudestaan!

Pientä kontrastia oli keväisyyden asteessa Torniossa verrattuna Tampereeseen:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti