torstai 1. syyskuuta 2016

Tunnelmat ensimmäisen TopTeam-leirin jälkeen

Ensimmäinen TT-leiri on nyt takanapäin. Itse leiristä olisi paljonkin kerrottavaa, mutta aion tällä kertaa keskittyä lähinnä vetämään muistiin ne oleellisimmat, eli "mitäs nyt" -osion. Eli treenisuunnitelmamme seuraavaan TT-leiriin (marraskuun lopulla) asti, lukuunottamatta psyykepuolen treenausta (jossa tosin itselläni on rehellisesti puhuen kaikista eniten treenattavaa.)
Lumon vika veto koko leirillä Vauhtireeniä lauantaina

- Itsenäinen puomin 2on2off kontakti: tässä edetään tekemällä niin kokonaista puomia namitargetilla, kuin pelkkää alastuloakin ilman targettia. Tarkoitus on häivyttää targetti pois mahdollisimman nopeasti, ja käyttää sitä jatkossa vain aina välillä ekstravahvisteena oikealle asennolle. Lumon vauhti puomin kontaktille on hyvä, mutta se ei vielä tajua itsenäisesti kovasta vauhdista pysähtyä ilman targettia.
- Vauhti kepeillä: ei olla nyt pitkään aikaan tehotreenattu keppejä, mutta nyt pitää taas ryhdistäytyä sen kanssa. Etupalkalla keppitreenejä, ja välillä pelkkää kuutta keppiä pujotteluvauhdin maksimoimiseksi.
- Lähdöt: lähden rakentamaan Lumon lähtökäytöstä uudellaan käyttäen jo valmiiksi korkeampaa viretilaa. Nythän tilanne on se, että se pysyy jos sen namilla pyydän lähtöön ja rauhoittelen siihen, mutta ei pysy kisavireessä tai pelkän lelun ollessa käytössä. Lähtöä alan siis rakentamaan alusta käyttäen siihen vain lelupalkkaa, jotta koira oppii toiminnon alusta asti myös korkeassa vireessä. Muuten lähtö on hyödytön, koska koira ei kisavireessä pysy siellä.
- Lähdöt kisoissa: ennen kuin lähdöt korkeassa vireessä onnistuvat treeneissä, teen kisoissa vain lentävillä lähdöillä, kantaen koiran lähtöön ja siitä esteille hetsaten, jotta koira ei opi karkailemaan käskyn alta.
- Palkkaus: kuten tähänkin asti, aion myös jatkossa palkata lähinnä vain lelupalkalla. Kiinnitän kuitenkin entistä enemmän huomiota siihen, että myös leikin koiran kanssa yhdessä, ja palkkaus on erittäin sosiaalinen tilanne. Jos jään kuuntelemaan valmentajan ohjeita, otan koiran syliin siksi aikaa.
- Oma liikkuminen: peruskuntolenkit pk-sykkeillä juosten taas sairastelutauon jälkeen mukaan viikko-ohjelmaan, muusta urheilusta riippuen 1-2 kertaa viikossa.
- Valssit ja muut samankaltaiset ohjaukset: omasta liikkumisesta pysähtyvä töksäytys pois
- Rata tulee aina suunnitella niin hyvin, että koiran kanssa tietää oikeasti mitä aikoo tehdä: ensimmäiset virhetoistot voi eliminoida ihan vaan harjoittelemalla radan paremmin läpi ilman koiraa
- Omasta ohjauksesta kaikki turha pois: selviäisin puolet vähemmällä käsimerkkien ja apujen käytöllä, kuin mitä nyt teen. Koiraa ei tarvitse varmistella, koska se osaa kyllä jos vaan ohjaa ajoissa. Eli omaan liikkumiseen enemmän rohkeutta ja viettiä, eikä mitään pikkukaunista puuhastelua!
Psyykepuolesta olisi niin paljon sanottavaa, että kiteytän sen vaan tähän:
- Viskipaukku ennen treenejä, lopeta se typerä stressaaminen kun ei siitä ole mitään hyötyä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti