torstai 28. heinäkuuta 2016

Agipitsi 2016

Agipitsi 2016 Raumalla oli ensimmäinen laatuaan meille, sillä en ollut sellaisessa ennen käynyt. Matkaan lähdettiin lauantaiaamuna klo 7.30 ja kisapaikalla oltiin 9.30 pintaan. Lumo aloitti kumpanakin päivänä, ja olin ilmoittanut sen vain agiradoille, eli kaksi lauantaina ja yksi sunnuntaina.
Lumo olikin viikonlopun yllättäjä! Tuloksellisesti viimeinen nolla jäi pienestä kiinni kaikilla radoilla, mutta parasta oli miten hyvin se teki hommia, vaikka kehän laidat kuhisi lapsia ja muita koiria eikä niihin ollut näköestettä radalta. Se oli kovassa vireessä ja hirmuisessa pärinässä vaikka virittelin sitä vain nameilla. Ekalta radalta tuli kielto hypyn ohituksesta kun putki jo kutsui, ja sitten palautin sen puomin kontaktille. Hyvä rata muuten! Tokalla radalla kävi niin, että täydellisen hieno nollaratamme päättyi femmaan, kun Lumo juoksi viimeisestä hypystä ohi. Ohjaa aina loppuun asti super huolella!!! Siinä sitten hetken keräiltyä itseäni korjasin vielä sen vikankin hypyn, ja Lumo olikin luokkansa nopein vaikka korjailussa meni varmaan viitisen sekkaa aikaa. Tällä sijalle 2./14.
 Palkintojakin saatiin.
Myös Taikan radat lauantaina olivat tosi hyviä meininkiratoja. Agiradalla neiti pomppasi tutun puomin kontaktin muuten puhtaalla radalla. Hypäri oli ulkomaalaisen tuomarin, ja katsoin jo kauhulla sitä tutustuessa. Kiemuraa kiemuran perään, ansoja ja vaikeita linjoja, etenemällä 3,95. Päätin, että tältä radalta tehdään nolla, koska tämä on vaikea. Ja se nolla menee aikaan. Yhdessä vaiheessa hukkasin Taikan silmänräpäykseksi, mutta sain sen pelastettua. Nollalla maaliin, ja mikä fiilis kun tuloslistaan pätkähti miinusaikaa -0,36s! Etenemällä 3,99m/s, parempaa en olis voinut raskaalla pohjalla ja noin väännettävällä radalla Taikalta toivoa. Tämä siis SM-nolla 3/7 ja sijalle 4/35!
Hyvä meininki jatkui myös sunnuntaina, vaikka nollia ei tullutkaan. Radat olivat kivoja, riittävän vaikeita mutta tehtävissä. Hyvin lähelle päästiinkin ihan jokaisella radalla. Ekana oli Lumon päivän ainoa rata, agirata. Se oli hieno! Yhteen väärään putkenpäähän siellä lipsahdettiin, mutta olipa vaan kivaa! Aikakin olisi ollut luokan nopein jälleen. Tosi hyvä fiilis jäi kokonaisuutenakin Lumon viikonlopun radoista, häiriönsiedosta ja meiningistä.
Kaikki aksakuvat (c) Tanja Nummelin!
Taikan radoille sunnuntaina sattui niin ikään pienet vipat. Ekalla radalla olin myöhässä ja se tuli vikasta hypystä ohi, kun ei ollut linjalla. Viikonlopun teema vissiin. Taikalta hirveen hyvä rata kuitenkin! Hypäri oli tosi vaikea, ja olin hirmu tyytyväinen kun se onnistui. Keppejen jälkeen tein hankalaa puolenvaihtoa, jolloin ilmeisesti häiritsin koiraa liikkeellä liikaa ja onnistuin nykäisemään tokavikasta välistä sen ulos. Kaikki muu radalla meni nappiin, joten hieno fiilis jäi Taikankin viikonlopusta. 
Mitä opimme: ohjaa radat loppuun asti, älä häiritse koiraa paikoissa joissa se ei kestä sitä. Käytä tarpeeksi aurinkorasvaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti