torstai 9. huhtikuuta 2015

Back in business

Taika is back in business! Pitkälti pari-kolme kuukautta rankemmista treeneistä lomaillut (Caloanderin koulutusta lukuunottamatta) Taiksutin palasi areenalle entistä ehompana (tai ainakin puoli kiloa laihempana) keskiviikkona valkkutreenien muodossa. Voi naalin ilmettä kun treenikassia paketessa se kutsuttiinkin mukaan eikä viety vanhemmilleni hoitoon. Taiks oli ihan että mitä, minä, mukaan vai??! ja häsläsi leluilla ja kipitti haukkuen autolle. Paras!
Oli rankkaa!
Puhteena valkussa oli Ilonan koutsaama rata, jossa erityisesti oli keskityttävä rytmitykseen. Meidän vaikeuteen. Taika oli varsin pähkinöinä liikenteessä, varasti lähdössä (!!) josta luonnollisesti kehuin sitä, koska niin niitä hyvin lähdössä pysyviä agilitykoiria tehdään. Alku 1-10 sujui yllättävän vaivattomasti, Taiks kääntyi hyvin ja tuli ohjauksiin ja rytmitys onnistui hyvin. Rimat oli 30-35 eli ihan kisakorkeuksissa, ei ongelmaa edelleenkään.
10:lle tein persjätön. Keinu oli tosi hyvä ja nopea, joten otin tarkoituksella vain sen yhden toiston ja palkkasin superisti. 15 saksalainen, 17:lle vippaus. Kokeiltiin muitakin vaihtoehtoja (takaakierto + valssi) mutta kellottamalla vippaus oli nopein Taikalle. Putkista 22-23 kääntyi hyvin ulos kun rytmitin kunnolla, 25 saksalainen. Kepeillä menin edelle ja valssasin ennen 27 että saatiin suora linja putkelle ja täpöillä maaliin. Hyvä treeni, saatiin oikeita asioita vahvistettua, ja Taika-aksa on kyllä vaan niin parasta!

Maanantaina Lumon treeneissä tehtiin rataa myös. Ratapiirros on ulkomuistista ja suuntaa antava. Ei toki rykäisty koko 15 estettä kerralla ja rata olisi jatkunutkin vielä tuosta, mutta noin pitkälle päästiin lopulta. Tässä oli paljon Lumolle uusia juttuja, renkaan se haki hyvin radan osana (jes!) ja 4:lle lähti hyvin. Ensimmäistä hyppyä (35cm) arpoi muutaman lähtöönpalautuksen jälkeen, ilmeisesti aatteli että teki jotain väärin vaikka palautin vaan varastelun takia, laskin sitten riman alas että saatiin tehdä hyviä lähtöjä kun halusin niitä välillä treenatakin eikä aina vaan ottaa lentäviä lähtöjä ratatreeneissä. Myönnän syyllistyneeni siihen koska kellä on muka aikaa ja kiinnostusta hinkata lähtöjä. ;)

Pituudelle tein valssin, johon tuli myös hyvin ja pituus sujui minikoossa. Keppejä en edes yrittänyt saada sujumaan tuosta hypyltä suoraan vaan vein loivemmin, muuten kyllä kepitteli hyvin. Tuonne suoralle otettiin palkka ensin 11:lle ja sitten 12:lle, tein siis 11:lle takaaleikkauksen. Parin palkkauksen jälkeen ampui hyvin 12:lle asti (11:n kautta jopa.) En ole mikään takaaleikkausihminen, mutta tuohon ei vaan saanut mitään muutakaan tehtyä niin oli pakko poistua mukavuusalueelta. Loppu oli iisiä. Puomia ei tehty kun käytiin sitä erikseen puuhailemassa sunnuntaina. (Ja oli muuten makee, tsiisus! Myös täyskorkeaa keinua tehtiin ekaa kertaa sunnuntaina.) Rimat oli tässä treenissä kaikki 30cm, mitään ei putoillut. Näköjään joku on sen pituudenkin tuolle opettanut! Hyvä tulloo.
kliks suuremmaks
Ja jotta elämä ei kävisi tylsäksi niin lauantaina Taiks palaa myös kisa-areenalle kotikisoihin! Lumo kävi eilen rokotuksilla, ei syönyt eläinlääkäriä ja todettiin edelleen sydämeltäänkin terveeksi naaliksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti