lauantai 2. marraskuuta 2013

Pyöritystä, kontakteja ja vauhtia

Kuluneella viikolla treenattiin kolmesti, keskiviikkona, torstaina ja tänään.

Tänään osallistuttiin myös Levekin järjestämään rally-toko koulutukseen, joka avasi lajia paljon. Meidän ratatreenivuorolla Taiksutin toimi ensin varsin pätevästi, mutta toisella kierroksella ohjaajan läsnäolo alkoikin ilmeisesti jännittää Taikaa, eikä seurailuista tullutkaan enää mitään. Itse laji kyllä vaikutti kivalta, ja aloluokan liikkeet aika helpoilta. Vaikeinta touhussa olikin hihna, siihen sotkeutuu koko ajan.

Sitten päälajiin:
Keskiviikkona treenattiin valmentajan johdolla vauhtirataa. Radalla kolmas este oli putki kuolleesta kulmasta, johon Taika haki hyvin. Puikkeli oli varsin vauhdikas koko treenin, ja selvitettiin rata läpi ilman suurempia ongelmia. Otti puomin onoffia tosi pätevästi! Ratatreenin lisäksi tehtiin keinua ja A:n juoksaria. Keinulla Taikalla on 4on, ja se toimiikin nyt varsin hyvin.

Torstaina oli kaksituntisten valkkutreenien vuoro. Tämän viikon kouluttajana toimi Ilona, joka oli valinnut treenattavaksi Jänesniemen radan, jossa riittikin sitten ihmeteltävää.
Klikkaa suuremmaksi. Elina Jänesniemen rata.
Putki-puomi-erottelu sujui ilman ongelmia, piti vaan päästä etenemään tarpeeksi. 10 hypylle toimi vastakäännös parhaiten, se käänsi koiran linjaa tarpeeksi tiukaksi A:lle. Muurille tultaessa tulin muurin vierelle samaan linjaan, kierrätin koiran edestä, otin takaani kiinni ja heitin oikealta kädeltä hypylle 15, josta valssilla puomille. Toimi hyvin kun vähän hinkattiin! 18 hypyn jälkeen valssilla putkeen, jotta koira sai paremman linjan kepeille. Niillä neuvoilla sain Taikan aloittamaan kepit hyvin ekasta välistä, toista puolta pitkin tullessa olisi tullut jaloille. Takaaleikkaus kepeille, ja vielä pituus ja putki. Numerolle 22 asti tehtiin.

Taiksutin oli ihan huikea torstaina, jaksoi niin hyvin puurtaa! Onoffit sujui pääsääntöisesti hyvin, kovasta vauhdista pomppasi pari kertaa josta palautin ja toisella yrityksellä pysyi. Jee! Oli kaikin puolin tosi hyvä treeni, ja paljon uusia ehdotuksia. Kiitos!

Tänään oltiin rallyn jälkeen keskenään treenaamassa. Koiralla painoi vähän pitkä kurssipäivä päälle, joten pidettiin treenit aika kevyinä. Otettiin kaikkia kontakteja, vastakäännöksiä ja kepeille hakua. Haki hyvin kepeille kahden hypyn takaa lähettämällä vauhdista, ja yhden hypyn takaa vinosta. Kyllä se osaa meinaan kepittää, huh huh!

Taikalla on ollut taas kutinoita viime aikoina, ja kokeilenkin nyt vaihtaa nappulamerkkiä testiksi. Nappuloita tuo syö yleensä alle puolet päivän ruuasta, mutta niilläkin on merkitystä. Muussa ruokavaliossa ei ole tullut muutoksia, monipuolisesti erilaista raakaa ja treeninameina kypsää se syö. Tiedä sitten onko vika ruuassa, ilmassa, kosteudessa vai missä..?

Huomenna onkin treenitön päivä, ja ensi viikolla taas jatketaan. Itse kärvistelen kokeiden ja viimeisten ajotuntien maailmassa, mutta on myös jotain mitä odottaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti