torstai 3. tammikuuta 2013

Alkuviikon treeniputki

Tuttuun tapaan tiistai- ja keskiviikkoillat kuluivat treenatessa, tiistaina kaksi tuntia ja keskiviikkona tunti. Kontaktejen kanssa päädyin nyt siihen että jatketaan juoksukontakteilla ainakin siihen asti, että saan 2on2offit laatikon kanssa satavarmoiksi, sitten voidaan harkita vaihtoa uudelleen. Juoksukontaktit toimi taas kuten ennenvanhaan, T veti innolla.

Tiistaina tehtiin kahta radanpätkää, Suvi ja Anna taisivat olla niiden luojina. Ei mitään ihmeellisyyksiä, tarkkaa ohjausta ja vauhtia. Huomaatte varmaan että olen vihdoin saanut hommattua ratapiirrosohjelman! Jee!
Ensimmäinen radanpätkä
Toinen radanpätkä
 Kumpikin rata alkoi samalla tavalla, ensimmäisen radan toiselle esteelle tein niiston ja lähetin vapaasti kolmoselle. 5 hypyn kierrätin vasemmalta puolelta, vedin koiran vastakkaisella kädellä yli ja lähetin vasemmalta puoleltani putkeen. Renkaan jälkeen otin haltuun ja kädestä pitäen ohjasin putkeen, olisi voinut olla sulavampikin. Loppuun kiritys.

Toisen radan alussa olin ottamassa vastaan muurin takana, josta lähetin 3 hypylle. Tein siihen jonkinlaisen jaakotuksen (tai yritin ainakin) ja vaihdoin vasemmalle puolelle. Loppurata sen ihmeempiä yrittämättä, kivasti teki ja otti kontaktit. Vähän meinasi treenin loppua kohden nuuskutella omiaan, mutta heräsi käskystä.

Keskiviikkona tehtiinkin sitten ohjaustreeniä.
Erikseen käsittelyyn pääsi twist. Lähetys putkeen, lähetys hypyn taakse, siitä vasemmalla kädellä veto yli ja peruutus kohti pöytää. Käden vaihto. Sujui yllättävän hyvin: mä sähläsin ja koira korjaili parhaansa mukaan.
 
Ohjausharjoitus: twist
Rata, ohjausharjoitukset 1-3 ja 6-8 radalla
Toinen ohjausharjoitus (lopullisella radalla esteet 1-3) oli vapaavalintaisempi. Ohjaaja pysyy ei-radan-puolella, lähettää putkesta tulevan koiran esteen taakse radan puolelta, kääntää sylkkärillä koiran vasemmalla kädellään seinän puolelta kierrättäen esteen puomin puolelle ja lähettää puomille leijeröiden. Näin niinkun epäselkeästi kerrottuna. Sujui superhienosti! T kääntyi hyvin ja haki puomille hienosti. Teki hyvän kontaktinkin vielä. Olin taas niin ylpeänä että huh huh.
Kolmas ohjausharjoitus oli saksalainen, se tehtiin esteelle 7. Lähetys putkeen 6, lähetys esteen taakse, ohjaaja vetää koiran aivan estettä nuollen esteen yli ja vaihtaa takanaan ohjauskättä, vasemmasta kädestä siis lähetys kepeille. Hienosti sujui sekin, varsinkin koiran osalta, se jopa tiesi mihin päähän putkea ollaan menossa kun ohjaajalla ei ollut hajuakaan..!

Lopuksi otettiin vielä rataa kokonaisuudessaan (kuvassa), sisältäen saksalaisen ja sylkkäri-leijeröinti-systeemin. Jäi kyllä huippuhyvä fiilis treeneistä, puuhkis oli hyvässä iskussa ja teki niin iloisesti! Jee! Hyvillä mielin lähdetään kisoihin sunnuntaina rallattelemaan broilerin ja pallon voimin. Tänään reissattiin vielä Koiranpäiviin ostoksille, niistä ehkä lisää toiste.

2 kommenttia:

  1. Tosi kivan näköstä pätkää ootte tehny! Millä ohjelmalla muuten teet noi ratapiirrustukset? :)

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ohjelma on flexitrack: http://auneli.pp.fi/tuomas/flextrcE.exe linkistä ladattu windowsille. :) Suosittelen kyllä, harmi vaan ettei Applelle toimi.

    VastaaPoista