tiistai 18. syyskuuta 2012

Treenejä ja kontaktiyritelmiä

Viime viikolla treenattiin taas normitapaan agilityä urakalla, ei tosin missään hienoimmissa keleissä.

Maanantain agitreeneissä Niihamassa oli sateista ja tuulista. Tehtiin jotain aika tavallista rataa, enkä itseasiassa enää muista sitä kunnolla. Taika riekkui ja oli oma itsensä. Lisänä otettiin keinua, joka sujuu aika mallikkaasti, vihdoin ja viimein. Radalla keskityttiin vartalon suuntaamiseen ja koiran suuntaamiseen hypylle mentäessä. Tehtiin jaakotusta parin hypyn kautta puomille ja kaikkien yllätykseksi toimi oikein hyvin. T:llä oli into piukassa (liekö aamulla paistetut naudanmaksanamit liittyneet asiaan...)

Perjantaina agitreeneissä oltiin jälleen Niihamassa, vielä vähän myöhempään kuin maanantaina. Torstain treenit peruuntuivat kisojen vuoksi, joten siitä hyvästä mentiin perjantaina. Paikalle olivat raahautuneet urheat Anna, Emma, Anniina ja Suvi, koirina siis Gus-bc, Peppi- ja Pulmu-lampaat, Sani-puudeli ja Vili-puudeli.
Aluksi tehtiin kierros metsän puolella, koirat riekkuivat irti, Gus paimensi puudeleita ja Taika toimi hyvin laumassa. Hieno T! Se ei ollut moksiskaan joukon ainoina minikoirana olemisesta, ainoa mikä ärsytti hienohelmaa oli muta. Ja sitä riitti.
Kaksi tuntia treenattiin, tavallista rataa, jossa tosin haasteita riitti. Meidän vaikeuksiksi paljastui kepeille kaarto ja muistaakseni joku hyppy-yhdistelmä. En tullut piirtäneeksi rataa, joten muistikuvat ovat vähän hatarat... T toimi ihan kivasti, joskin kahdeksan jälkeen alkoi tulla pimeä ja sekös pikku-sutta hämmensi. Jostain kaukaa kuulunut ilotulituksen pauke kruunasi meidän häiriötreenit. Saatiin kuitenkin ihan kivasti tehtyä takaaleikkauksia ja putkeen irtoamista, ilta oli pitkä ja Taika kotona rättiväsynyt.

Tiistaina, torstaina ja lauantaina käytiin tekemässä pidemmät metsälenkit Taikan kanssa ja se sai riekkua irti. Innolla se riehuikin, lauantain reissulle tuli mittaa varmaan n. 6 km, mentiin vaihtelevaa maastoa ja ylitettiin yksi kostea suoaluekin. Aina mä jaksan ihmetellä T:n kiipeämistaitoja, paljon paremmat ne on kun mulla itselläni, vaikka koira pieni onkin. Saatiin oikein kunnon häiriötreeniäkin aikaiseksi, ensin ohitettiin maastossa kaksi bc:tä ihmisineen, sitten mies ja lopuksi vielä kaksi pikkupoikaa. Bc:t tulivat vastaan ihan umpimetsässä, olin Taikasta ylpeä kun se sai kontaktin pidettyä niin hyvin. Lauantaina treenattiin myös koiratanssiliikkeitä kentällä. Seuruu oli kaunista, varsinkin oikealla puolella, ja väliintulot T teki hyvin. Parissa liikkeessä tosin oli tullut tauon aikana vähän takapakkia.

Maanantaina, eli eilen, treenattiin taas, tosin tällä kertaa onneksi Tallilla suojassa sateelta. Palkkana mukana oli jälleen naudanmaksaa ja riistapihvitikkua, joten T:llä oli kunnon pomppiminen menossa. Rata ei ollut kovin vaikea, mutta yllätävästi siitäkin lopulta korjattavaa löytyi. T yritti jättää viimeistä keppiä tekemättä, josta kielto, jota sitten kävin korjailemassa. Kepeille pitäisi saada etäisyyttä lisää, ja mulle luottoa siihen, että T tekee yksinkin. Rata saatiin kuitenkin ähellyksistä huolimatta kulkemaan, T oli vireessä ja haisteluita ei tällä kertaa pahemmin ollut.
A:lle ja Hilmalle kiitos kyydeistä jälleen! Taika tulee Hilman kanssa kyllä huippuhienosti juttuun, yhdessä takapenkillä oli kuulemma mukava jyrsiä samaa puruluuta.
Kontakteille ei kuulu hyvää. Tein päätöksen eilen niiden suhteen: kunnon tehotreenaus saa alkaa. Opetan kontaktin käytännössä kokonaan uudestaan, tökkäysmenetelmällä. Koiran pitää ottaa 2 on 2 off -asento ja siinä ollessaan tökätä kuonollaan maata, josta palkka, ja lähteä lähtöluvasta. (Ideasta kiitos treeniryhmäläiselle!) Tätä aletaan treenaamaan niin, että opetan sen ensimmäisenä tökkäämään käskystä namialustaa. Käsky on sama kuin kontakteilla aiemmin, "koske." Koiratanssissa samaa on jo käytetty, joten ihan hirveän kauaa en uskoisi sen omaksumisessa menevän. Töitähän se teettää, mutta Taikan komeat lentokontaktit on nyt saatava kuntoon kun kuninkuusluokassa jo ollaan. Tästä lisää päivitystä myöhemmin kunhan projekti joskus etenee.

Tälle viikolle on vielä paljon menoa tiedossa, kohta lähdetään Kuron ja L:n kanssa lenkille. Hauskoja kurakelien alkuja muillekin pitkäturkeille! ;)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti