perjantai 10. kesäkuuta 2016

Kisaviikko 1/2

Tästä viikosta tuli kisaviikko. Mietin viime viikolla miten voisimme parhaiten valmistautua lähestyviin SMeihin, ja totesin että eniten treeniä tarvitsee oma pääkoppani ja kisarutiinit. Sen innoittamana ilmoitin molemmat koirat kaksiin kisoihin vielä ennen SM-koitosta. Tälle viikolle kahdet Taikalle ja yhdet Lumolle, ensi viikolle vielä yhdet Lumolle ennen kuin lähden SM-reissuun. Voin treenata omaa kisapäätäni yhtä hyvin myös lapsikoiran kanssa, joten taktiikka on toimiva. Tämän viikon kisoista takana on kaksi, jotka olivat molemmat pieniä ja lyhyitä iltakisoja.

Maanantaina otin Taikan kanssa yhden hypäristartin omassa hallissa Tampereella. Taika oli mainiolla meiningillä liikkeellä. Hypäri oli hauska rata, jossa oli todellakin ohjaajan nopeudella ja fysiikalla runsaasti merkitystä. Taiku lipsahti kepeille avokulmasta tokaan väliin, kavereiden mukaan mulla ehkä jalkojen linjaus oli liikaa jo kohti keppien jälkeistä elämää joten kenties sen sinne tuuppasin. Hyvä rata, ja saatiin hankalatkin pätkät sujumaan. Maaliin tuloksella 5, aikaan jotain -15s ja etenemällä 4,23m/s, joten aika mukavaa tahtia on paineltu ottaen huomioon että tuossa on useampi sekunti keppien aloittamisesta alusta!

Tiistaina hullut lähtivät sitten yhden radan takia Raumalle, seurana Jenni ja Dina. Ja oikeastaan ei voi puhua edes yhdestä radasta, koska Lumon kanssa tehtiin ehkä 10 estettä ennen poistumista. Lumolla oli tyylilleen uskollisesti SIISTIÄÄÄÄ ja se löysi heti alun kolmen hypyn jälkeen putken, joka ei kyllä ollut yhtään linjalla. Mutta koska putki! Sitten se otti vähän turhan lennokkaan keinun, joten uusin sen ja tästä tuomari vihelsi kaksi kertaa elikkä pois areenalta. Otin vielä puomin kautta, koska halusin testata puomin uudessa paikassa kisatilanteessa, ja ai että miten nätti juoksupuomi sillä olikin! Tästä jäi hyvä fiilis, vaikka muuten rata olikin lähinnä sirkusesitys. Tuloksena siispä hylly. Viikkotreeneihin ei Lumo päässyt tällä viikolla, koska makaan kuumeessa kotona parhaillaan. Ensi viikolla sitten uutta yritystä oman seuran iltakisoissa. Hauska on pentukoiran kanssa tehdä, se on niin fiiliksissä agilitystään.

Ylihuomenna Taikan kenraalit Turussa, olettaen että parannun siihen mennessä. Testataan kisakuntoa kolmen radan verran. Viikko enää h-hetkeen, kohtahan me ollaan jo siellä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti