sunnuntai 18. lokakuuta 2015

Tokaluokkalaisella menee putkeen

Lumo kävi kisaamassa tänään pitkästä aikaa meidän hallin avajaiskisoissa! Kyseessä oli myös Lumon ensimmäiset varsinaiset kakkosten kisat, yhden startin se kävi ottamassa jo noustessaan kakkosiin. Kisatauon aikana Lumon piti oppia pysymään lähdössä. En tiedä oppiko, mutta en jaksanut enää taukoilla kun kakkosten kisoja on muutenkin riittävän harvoin. Pakkasin siis aamulla junnunaalin autoon ja hurautin vartin matkan hallille!

Ekan radan profiili oli varsin mielenkiintoinen, perinteisen päästä toiseen etenemisen sijaan edettiin siksakkia kentän lyhyempää sivua edestakaisin. Nollia tuli todella vähän kaikissa säkäluokissa. Ei tullut meillekään, vaikka lähellä oli, ennen keinua valssini oli myöhässä ja Lumo bongasi putken. Muutoin tosi hyvä rata, juoksarit toimi hyvin vaikkei puomilta jatkettu ihan suoraan, kepitkin löytyi, homma kulki.

Alla video A-radasta, kiiiitos Pia!
Linkki juutuubiin
(Ei puhuta siitä että maalisuoralla Lumo bongasi yleisössä leikkivän sheltin ja paukutti suoraan yleisöön, veti vielä kunniakierroksen radan kautta ja lopulta juoksi syliini ilmeellä VITSI OLI HAUSKAA. Eh. Häpeän määrä. Lumon suorituksen jälkeen maaliintuloon laitettiinkin sitten aidat ettei siitä ole suora näkyvyys yleisöön jossa seuraavat koirat leikkii ja lämppäilee. Sheltti ei onneksi pelästynyt eikä Lumo toki muuta meinannut kun haukkui vaan ja juoksenteli ympärillä. Seuraavalta radalta tullessa Lumo olikin tiukasti käskyn alla maaliin tullessa, vaikka aitojakin oli kyllä lisätty. )

Seuraava rata oli profiililtaan ehkä tyypillisempi, ei hirveän helppo kuitenkaan. Alku meni hyvin mutta sitten tyrkkäsin valssilla Lumon kepeille väärälle puolella ja siitä K. Hetken päästä tulikin sitten hyppy väärin päin kun linjasin huonosti vinolle hypylle. Hyvä oli tämäkin rata muuten kontakteineen päivineen, ja maaliin tullessa mentiin ihan vaan hihnalle yhdessä ;)

Tämän päivän kisoista opittiin että kyllä se Lumo taitaa olla ihan valmis tuonne tokaluokkalaisten radoille, niin pienestä oli nollat kiinni tänäänkin! Opittiin myös että pitää ratiksessa vähän katsoa millainen maaliintuloalue on ja tarvittaessa laittaa joku kaveri sinne palkan kanssa jos loppusuora on pitkä ja kiihdyttävä ettei naali lähde haeskelemaan palkkaansa yleisöön jos olen itse vielä kaukana radalla. Kepeillehaku on hankalaa edelleen, toimii jos en itse ryssi mitään mutta jos vähänkin linjaan väärin niin helposti paukuttaa väärään. Treenilistalle. Kontakteihin olen tosi tyytyväinen, samoin kun yleiseen asenteeseen ja ohjattavuuteen. Lähdöissä etenin tarkoituksella vaan metrin/pari, ja sitten vapautin että tulisi hyviä lähtöjä alle, ja se toimi. Katotaan koska päästään taas kisoihin, hinku olisi kova!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti