maanantai 21. tammikuuta 2013

Ylituomarikurssilla harjoituskoirakkona

Lauantaina suuntasimme TamSKin Ylituomarikurssille tuomarikokelaiden tuomaroitaviksi. Olimme harjoituskoirakko, ohjelmassa oli siis koiran mittaus ja kisanomaisia startteja joita tulevat tuomarit sitten arvioivat.

Kolme starttia vedettiin, samalla radalla. Ensimmäinen oli puoli seitsemän aikaan ja siitä vartin välein. Sain Taikan viritettyä kivasti totuttuun tapaan, hermoilua ei tietenkään ollut nähtävissä juuri ollenkaan oikeisiin kisoihin verrattuna. Hauska, leppoisa tunnelma, oli jännää nähdä miten erilaisia tuomarikokelaat olivat. Ennen starttia mun käskettiin palkata keinun jälkeen oikein näkyvästi, kolmosluokkalaiset koettelivat tuomareita kaikenlaisilla "virheillä." Keinun jälkeen palkkaaminen sopi mulle paremmin kuin hyvin, sillä mentiin siis. Alla vielä äkkiseltään rustaamani kuva päivän radasta, ei meinannut mahtua kokonaan joten piti tiivistää.
Klikkaa rata suuremmaksi. Mittasuhteet pielessä!
Ensimmäisellä startilla Taika kielsi tokan hypyn, lopulta kiersi sen takaa. Kepeiltä karkasi kesken pois ja haukkui (!?) tuomaria. Eipä ole sellaistakaan ennen nähty... Toinen startti oli nätimpi, teki kepit normaalisti, mutta kielsi 4 hypyn. Olin itse tyhmässä kohdassa, aivan liikaa jäljessä ja muutenkin ulapalla. Koira oli ihan pätevä! Kolmas ja viimeinen startti olikin sitten paras, nopein ja puhdas nolla (lukuunottamatta tahallista hämypalkkausta keinulle.) Viimeiseen starttiin onnistuin tunkemaan ehkä maailman hauskimman hätäratkaisun hypyille 13-15. Unohdin vaihtaa puolta pituudella joten jäin putken puolelle ohjaamaan. Heitin Taikan edestäni kiertämään hypyn 13 ja siitä jälleen eteen-käskyllä + päällejuoksulla hypylle 14, jonka jälkeen otin haltuun ja kierrätin taakse. Sujui muuten kauniisti vaikka ratkaisu itsessään oli aivan hatusta nykäisty!

Oli hauska "kisailla" välillä ihan ilman paineita, kiva ilta! Ollaan me treenattukin, kolme tuntia viimeviikolla ja toiset kolme sitä edeltävällä. Ja urheiltu. Niistä lisää treenikoosteessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti