maanantai 24. maaliskuuta 2014

Valuu valumasta päästyään

Taika on puuhastanut vaikka sun mitä viimeisen parin viikon aikana. Kaikkea en enää edes muista ja treenipäiväkirja pätee vain agilityyn, joten antaa mennä nyt mutupohjalta.

Torstaina ennen kisoja oltiin viimeksi valkkutreeneissä, viime torstai jäi ytl:än takia väliin. Päivän koutsi oli raapustellut meille vaatimattoman 36 esteen radan, jota tehtiin kokonaisuudessaan yhdessä pätkässä. Taika oli kivalla mielellä, tosin loppua kohti alkoi jo väsymys painaa (molemmilla..) Hinkkailun jälkeen tehtiin homma vielä kertaalleen läpi vain yhdellä keskeytyksellä, joten jotain ilmeisesti tarttui päähänkin!
Rata (c) Einari P. Klikkaamalla suurenee.
Kisoissa Taitai pinkaisi tosiaan yhden nollan agiradalta etenemällä 4,02m/s. Näihin yli neljän metrin sekuntivauhteihin ollaan nyt viimeaikoina päästy yhä useemmin, 4,22 oli yhden kevään agiratanollan tykitysaika. Vielä on tekemistä, mutta hurjasti on naalille tullut puhtia lisää verrattuna vuoden takaiseen. Nollasta sai toki palkinnoksi nollapullaa asiinkuuluvasti.

Viimeviikolla käytiin tosiaan hallilla vain kerran, keskiviikkona ryhmätreeneissä. Puhteena oli hyppyrata, jossa sai kyllä ohjaajakin pistää jalkaa toisen eteen. Kerran Taika nousi lähdöstä, kävin palauttamassa ja hetsailin sitten vähän lähtöjä ja tein hämyliikkeitä. Pysyi joka kerta. Kolmannelle esteelle jaakko. Pari persjättöä peräkkäin yhteen kohtaan, niitä en olekaan harrastanut vähään aikaan. Putkijarru toimi hyvin! Lopuksi T puuhaili vielä itsenäisiä keppejä, avokulmasta ja jyrkästä suljetusta, takaaleikkasin kerran. Pätevästi teki, saa taas keksiä lisää haastetta. Lumo oli mukana ja teki putkea karvapalkalla. Leikkii hallilla hyvin siihen asti kunnes mennään esteiden keskelle häiriöön. Sen jälkeen maistui vaan karvalelulla repiminen, sille lähti kuolleellekin lelulle, mutta narulle ei. Täytyy ottaa kahden lelun leikkiä häiriössä vielä lisää, kotonahan sujuu tosi kivasti ja lähtee kuolleellekin vauhdilla.

Lauantaiaamuna ennen Luun pentupaineja kävin Taikan kanssa kentällä katsomassa mitä tokoille kuuluu. Kenttä oli vähän märkä, mutta ihan käveltävissä. Aloitettiin hihnaseuruulla. Palkkana oli aamuruoka nappuloina, naksutinkin jäi kotiin. Hihnaseuruu oli kiva. Vaihdettiin vapaaseen ja ongelmat alkoi. Ekat pari toistoa ok, pysyi hyvin, kunnes... Alkoi valua käännöksessä, lähti haahuamaan sivulle. Kerroin ettei ole ihan noinkaan kyllä ja pyysin uudelleen p.a. Uudestaan liikkeelle, aivasteli, sekään ei käynyt ja pyysin takaisin asentoon. Ilmeisesti otti itseensä kun ei kelvannut eikä sitten enää yrittänyt kunnolla ollenkaan, tuli mukana lahnana tai valui sivulle. Meininki oli kuin vuoden takaa... Lopetin ilman palkkaa ja otin hetken paussin, pyysin sitten uudelleen p.a ja hetsasin oikein kunnolla virettä. Otin viiden askeleen seuruun, vire pysyi ja paikka myös, palkkasin bileillä ja lopetin seuruutreenin siihen. Meillä on nyt tokossa selvästi vireongelma, Taika ei kestä epäonnistumista siinä ollenkaan vaan lakkaa heti yrittämästä jos ei onnistu ekalla kertaa. Se tekee seuruun treenaamisesta tosi hankalaa, koska haluaisin palkata vaan kunnon skarpeista, ilosista pätkistä. Päivän seuruu oli kuin vuosi sitten, jähmeää ja ilotonta. Ohjaajaa on syyttäminen, olen varmaan vaatinut siltä liikaa ja ottanut itse homman liian vakavasti. Taikan pitäisi päästä onnistumaan oikeastaan joka kerta, muuten sitä alkaa ahdistaa. Omaan asenteeseen pitäisi tokoillessa kiinnittää erityistä huomiota, ja ylipäätään tehdä hommia vain hyvällä tuulella ollessa valoisalla mielellä.
Loppuun 25 metrin luoksetulo kahdesti, molemmilla kerroilla jäi hyvin maahan, tule-käskystä pinkoi laukalla luokse ja perusasentoon. Se selvästi toimii! Hyvä että joku tässäkin hommassa! Palkaksi tästä ruokaa ja muutama koiratanssiliike, mikä on parhainta mitä T tietää. Seuraavaksi ohjelmassa on peräpäätreeniä sivulletulon hiomiseksi ja aginkin kannalta, ruudun alkeita ja iloisia, asenteellisia seuruupätkiä, vaikka sitten vaan paria askelta.

2 kommenttia:

  1. Osaaksää kävellä käännökset oikein? Lainattiin kirjastosta Mujusen Tie Tottelevaisuusvalioksi ja todettiin että ainakaan minä ja Kia ei osata kävellä käännöksiä oikein. Kummasti alkoi Somskun käännökset siistiytymään kun ite käytin vartin kulmakävely-treeniin ja lopetin yllättävät sinkoilut.

    VastaaPoista
  2. Hyvä kysymys, mä oon vaan... Kävellyt? Ja antanut suullisen vihjeen kääntymisestä, koska paikka ei pysy ilman sitä. Pitää ehkä tutustua tohon kirjaan!

    VastaaPoista